Keiju Makuisa on Suomessa valmistettu maukas palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen tuote maistuu joko sellaisenaan leivän päällä tai yhdessä muiden leivänpäällisten…
Lue lisää
Mustikka-valkosuklaacookies
aktiivinen 1 h, passiivinen 2 h
15–18 kpl
Mustikka-valkosuklaacookies on herkku vailla vertaa. Viettelevän makuiset, pehmeät valkosuklaakeksit voit valmistaa pakastemustikoista tai tuoreista mustikoista. Pakastemustikat kannattaa sekoittaa varovasti taikinan joukkoon, jottei koko taikina värjäänny mustikan väriseksi.
Ainekset |
|
225 g |
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
2,5 dl |
sokeria
|
1 |
kananmunan keltuainen
|
1 |
kananmuna
|
5,5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
0,5 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
ruokasoodaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1,5 tl |
jauhettua kardemummaa
|
115 g |
rouhittua valkosuklaata tai valkosuklaahippuja
|
1 |
sitruunan kuori raastettuna
|
90 g |
pakastemustikoita sekoitettuna 1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
|
sulatettua valkosuklaata ja mustikkajauhetta koristeluun
|
Valmistusohje
- Sekoita sokeri kasvirasvan joukkoon. Lisää joukkoon keltuainen sekä kananmuna ja sekoita huolellisesti.
- Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää kananmunien joukkoon muutamassa osassa.
- Kääntele nuolijalla joukkoon valkosuklaarouhe ja raastettu sitruunankuori.
- Nosta lopuksi maissitärkkelyksessä pyöritetyt jäiset mustikat nuolijalla taikinan joukkoon. Siirrä taikina kylmään 2 tunniksi.
- Lusikoi pellille palloja keksitaikinasta (yhdelle pellille mahtuu noin 7–9 keksiä). Paista keksejä 180-asteisessa uunissa 14–16 minuutin ajan.
- Koristele valmiit mustikka-valkosuklaacookiesit sulatetulla valkosuklaalla ja mustikkajauheella.