Mustikka-valkosuklaacookies

aktiivinen 1 h, passiivinen 2 h
15–18 kpl

Arvostele resepti

Mustikka-valkosuklaacookies

Mustikka-valkosuklaacookies on herkku vailla vertaa. Viettelevän makuiset, pehmeät valkosuklaakeksit voit valmistaa pakastemustikoista tai tuoreista mustikoista. Pakastemustikat kannattaa sekoittaa varovasti taikinan joukkoon, jottei koko taikina värjäänny mustikan väriseksi.

Ainekset

225 g
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia sulatettuna
2,5 dl
sokeria
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
5,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
0,5 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
ruokasoodaa
0,5 tl
suolaa
1,5 tl
jauhettua kardemummaa
115 g
rouhittua valkosuklaata tai valkosuklaahippuja
1
sitruunan kuori raastettuna
90 g
pakastemustikoita sekoitettuna 1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
sulatettua valkosuklaata ja mustikkajauhetta koristeluun

Valmistusohje

  1. Sekoita sokeri kasvirasvan joukkoon. Lisää joukkoon keltuainen sekä kananmuna ja sekoita huolellisesti.
  2. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää kananmunien joukkoon muutamassa osassa.
  3. Kääntele nuolijalla joukkoon valkosuklaarouhe ja raastettu sitruunankuori.
  4. Nosta lopuksi maissitärkkelyksessä pyöritetyt jäiset mustikat nuolijalla taikinan joukkoon. Siirrä taikina kylmään 2 tunniksi.
  5. Lusikoi pellille palloja keksitaikinasta (yhdelle pellille mahtuu noin 7–9 keksiä). Paista keksejä 180-asteisessa uunissa 14–16 minuutin ajan.
  6. Koristele valmiit mustikka-valkosuklaacookiesit sulatetulla valkosuklaalla ja mustikkajauheella.