Mustikkapiirakka
Tämä suussa sulava mustikkapiirakka on täydellisen mehevä ja marjaisa kahvipöydän kaunokki. Piirakka saa makua mm. täyteläisestä rahkatäytteestä ja kotimaisista mustikoista. Voit käyttää reseptiin tuoreita tai pakastemarjoja. Tarjoile mustikkapiirakka sellaisenaan tai nauti jäätelön kera.
Piirakkapohja |
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhoja
|
1 dl |
sokeria
|
1 rkl |
vaniljasokeria
|
1,5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
2 |
kananmunaa
|
Täyte |
|
400 g |
rahkaa
|
2 |
kananmunaa
|
1,5 dl |
sokeria
|
1 tl |
kardemummaa
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 dl |
mustikoita
|
Valmistusohje
Piirakkapohja:
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita öljy ja kananmunat. Yhdistä kaikki raaka-aineet hyvin sekoittaen.
2. Painele taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjaan reikiä.
Täyte:
1. Sekoita kaikki raaka-aineet hyvin keskenään, paitsi mustikat.
2. Lisää ¾ osaa mustikoista täytteeseen ja sekoita nopeasti.
3. Kaada täyte piirakan päälle ja ripottele loput mustikat täytteen päälle.
4. Laita uunin alatasolle 175 asteeseen / kiertoilma 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Ohje on tehty 28 cm piirakkavuokaan.