Mustikkapiirakka

aktiivinen 1 h passiivinen, 2,5 h
10

Arvostele resepti

Mustikkapiirakka

Tämä maidoton mustikkapiirakka saa makunsa ruisjauhoista ja kardemummasta. Perunajauhojen ansiosta päälle muodostuu lähes hillomainen raikas, mutta täyteläinen täyte.

Taikina

150 g
Keiju Laktoositon -levitettä
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
ruisjauhoja
0,25 tl
suolaa
0,5 tl
kardemummaa
Keiju Laktoositon -levitettä vuoan voiteluun

Täyte

400 g
pakastemustikoita
1 dl
sokeria
2,5 rkl
perunajauhoja

Valmistusohje

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää munavaahdon joukkoon. Laita taikina jääkaappiin tunniksi ja painele se sen jälkeen voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Siirrä piirakkavuoka kylmään vielä 30 minuutiksi.

Paista piirakkapohjaa 180-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.

Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot kulhossa sekaisin. Ota piirakkapohja uunista ja levitä täyte sen päälle. Paista 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuutin ajan. Anna mustikkapiirakan jäähtyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.