Nokkospestopasta

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Maukasta nokkospestopastaa valkoisella lautasella

Kesäisen herkullinen ja ravintorikas nokkospestopasta maistuu kaikille.

Raaka-aineet

1 l
nokkosenlehtiä
1,5 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1 dl
manchego-juustoa
1 dl
pinjansiemeniä
1-2
valkosipulin kynttä
1 rkl
sitruunamehua
reilusti suolaa ja pippuria
spagettia neljälle

Valmistusohje

Kerää nokkosenlehdet (jostain muualta kuin tien varrelta, tunkion tai ulkohuussin viereltä).
Huuhtele lehdet ja keitä (eli ryöppää) niitä muutama minuutti ja siivilöi.
Heitä blenderiin nokkosten lisäksi raastettu juusto, pinjansiemenet, valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja mausteet.
Soseuta ja lisää lopuksi sekaan öljy ohuena nauhana.
Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon ja nauti!

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta