Oliivi-vuohenjuustopatongit

Arvostele resepti

Rapeat oliivi-vuohenjuustopatongit valkoisen liinan päällä

Raaka-aineet

1/2 l
vettä
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1-2 tl
hunajaa
n. 1 l
hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
Keiju tomaatti,valkosipuli & basilika yrttiöljy
1 dl
vihreitä kivettömiä oliiveja pieninä paloina tai viipaleina
1/2 dl
hienonnettua tuoretta persiljaa
2-3 rkl
hienonnettua tuoretta oreganoa, basilikaa tai kirveliä
150 g
vuohenjuustoa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhoja kunnes taikina on sopivan kiinteää. Lisää taikinaan lopuksi öljy. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele pinnalle oliivit, persiljaa, oreganoa tai muita mieleisiä yrttejä sekä lopuksi murennettua vuohenjuustoa. Kääri levyt rullalle patongin muotoon ja anna niiden kohota n. 15 minuuttia. Paista patonkeja 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta