Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Oliivi-vuohenjuustopatongit
Raaka-aineet |
|
1/2 l |
vettä
|
50 g |
hiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
1-2 tl |
hunajaa
|
n. 1 l |
hiivaleipäjauhoja
|
1/2 dl |
Keiju tomaatti,valkosipuli & basilika yrttiöljy
|
1 dl |
vihreitä kivettömiä oliiveja pieninä paloina tai viipaleina
|
1/2 dl |
hienonnettua tuoretta persiljaa
|
2-3 rkl |
hienonnettua tuoretta oreganoa, basilikaa tai kirveliä
|
150 g |
vuohenjuustoa
|
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhoja kunnes taikina on sopivan kiinteää. Lisää taikinaan lopuksi öljy. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele pinnalle oliivit, persiljaa, oreganoa tai muita mieleisiä yrttejä sekä lopuksi murennettua vuohenjuustoa. Kääri levyt rullalle patongin muotoon ja anna niiden kohota n. 15 minuuttia. Paista patonkeja 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.