Omena-kinuskimantelipiirakka

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Omena-kinuskimantelipiirakka

Piirakkapohja

100 g
Keiju Valkea -levitettä
0.5 dl
sokeria
1
kananmuna
2,5 dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

omenaviipaleita (6 pientä omenaa)
2 dl
valmista kinuskikastiketta
2 dl
mantelilastuja

Valmistusohje

TEE NÄIN:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa piirakkapohjan aineet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele vuoka nokareella Keiju Valkeaa ja painele taikina vuokaan (noin 28 cm halkaisija).
4. Kuori ja pilko omenat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle.
5. Sekoita kinuskikastike ja mantelilastut. Levitä seos omenoiden päälle.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.