Keiju Valkea on maukas palmuöljytön levite, joka ei sisällä lainkaan väriaineita. Tuote ei myöskään sisällä maissia, kuten eivät muutkaan Keiju-levitteet.…
Lue lisää
Omena-kinuskimantelipiirakka
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti Hilla Stenlundin kanssa.
Piirakkapohja |
|
100 g |
Keiju Valkea -levitettä
|
0.5 dl |
sokeria
|
1 |
kananmuna
|
2,5 dl |
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Täyte |
|
omenaviipaleita (6 pientä omenaa)
|
|
2 dl |
valmista kinuskikastiketta
|
2 dl |
mantelilastuja
|
Valmistusohje
TEE NÄIN:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa piirakkapohjan aineet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele vuoka nokareella Keiju Valkeaa ja painele taikina vuokaan (noin 28 cm halkaisija).
4. Kuori ja pilko omenat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle.
5. Sekoita kinuskikastike ja mantelilastut. Levitä seos omenoiden päälle.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.