Omenalla maustettua maa-artisokkakeittoa

50 min
4

Arvostele resepti

Omenalla maustettua maa-artisokkakeittoa

Omenalla maustettu maa-artisokkakeitto sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Voit halutessasi paahtaa maa-artisokat uunissa, jolloin keitosta tulee voimakkaamman makuinen. Maa-artisokan tilalla voi kokeilla myös juuriselleriä tai palsternakkaa.

Ainekset:

500 g
maa-artisokkaa
2,5 dl
laktoositonta kuohukermaa
500 g
laktoositonta täysmaitoa
2
omenaa (esim. Valkea kuulas tai Granny Smith)
0,5 dl
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1,5 tl
suolaa
1 tl
sokeria

Koristeluun

tuoretta oreganoa
kuutioitua omenaa

Valmistusohje

Huuhtele maa-artisokista mullat pois. Kuori artisokat, pilko ne puoliksi ja laita kylmään veteen. Lämmitä kattilassa kerma ja maito. Valuta artisokat pois vedestä ja laita kattilaan kerman ja maidon joukkoon. Keitä artisokkia noin 20-30 minuuttia.

Kuori omenat ja poista niistä kota ja siemenet. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan maa-artisokkien joukkoon. Kypsennä noin 2-3 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Tarkasta artisokkien kypsyys haarukalla tai veitsellä ja ota kattila pois liedeltä.

Lisää kattilaan rypsiöljy, omenaviinietikka, suola ja sokeri. Soseuta sauva-tai tehosekoittimella. Tarkasta lopuksi maku ja lisää tarvittaessa etikkaa, suolaa ja sokeria. Koristele maa-artisokkakeitto tuoreen oreganon lehdillä ja kuutioiksi leikatulla tuoreella omenalla.