Omenamurukakku

1 h 15 min
6

Arvostele resepti

Omenamurukakku

Kuohkean omenamurukakun voit valmistaa valurautapannussa, piirakkavuoassa tai uunivuoassa. Tarjoile valmis kakku vaniljalla maustetun kermavaahdon tai kinuskin kanssa.

Omenakakku

200 g
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
2,5 dl
sokeria
4
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
6
keskikokoista omenaa viipaloituna

Crumble

1,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
2,5 rkl
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä

Valmistusohje

  1. Vaahdota kasvirasvalevite ja sokeri käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot kahdessa osassa.
  3. Kääntele omenaviipaleet nuolijalla taikinan joukkoon.
  4. Kaada kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle valurautapannulle, kakku- tai piirakkavuokaan (halkaisija 24−26 cm).
  5. Valmista crumble sekoittamalla kulhossa vehnäjauho, fariinisokeri ja kaneli. Nypi sormilla joukkoon kasvirasvalevite. Ripottele irtonainen crumble kakkutaikinan päälle.
  6. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30–40 minuutin ajan. Tarkasta kypsyys grillitikulla kakun keskeltä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei tartu taikinaa. Tarjoile valmis omenamurukakku vaniljalla maustetun kermavaahdon tai kinuskin kanssa.