Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Omenamurukakku
1 h 15 min
6
Kuohkean omenamurukakun voit valmistaa valurautapannussa, piirakkavuoassa tai uunivuoassa. Tarjoile valmis kakku vaniljalla maustetun kermavaahdon tai kinuskin kanssa.
Omenakakku |
|
200 g |
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
|
2,5 dl |
sokeria
|
4 |
kananmunaa
|
2 dl |
vehnäjauhoja
|
6 |
keskikokoista omenaa viipaloituna
|
Crumble |
|
1,5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
fariinisokeria
|
1 tl |
kanelia
|
2,5 rkl |
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
|
Valmistusohje
- Vaahdota kasvirasvalevite ja sokeri käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot kahdessa osassa.
- Kääntele omenaviipaleet nuolijalla taikinan joukkoon.
- Kaada kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle valurautapannulle, kakku- tai piirakkavuokaan (halkaisija 24−26 cm).
- Valmista crumble sekoittamalla kulhossa vehnäjauho, fariinisokeri ja kaneli. Nypi sormilla joukkoon kasvirasvalevite. Ripottele irtonainen crumble kakkutaikinan päälle.
- Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30–40 minuutin ajan. Tarkasta kypsyys grillitikulla kakun keskeltä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei tartu taikinaa. Tarjoile valmis omenamurukakku vaniljalla maustetun kermavaahdon tai kinuskin kanssa.