Omenapiirakka

1 h
8

Arvostele resepti

Omenapiirakka

Tämä mehukas ja herkullinen omenapiirakka näyttää kauniilta, kun omenat asettelee viuhkamaiseen muotoon piirakkataikinan pinnalle.

Aineosat

2 rkl
Keiju 3 öljyä -rypsiöljymargariinia (piirakkavuoan voiteluun)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
inkiväärijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
120 g
Keiju 3 öljyä -rypsiöljymargariinia sulatettuna
3
isoa omenaa viipaloituna
2 rkl
fariinisokeria
0,5 tl
kanelia

Valmistusohje

Voitele piirakkavuoka margariinilla. Sekoita vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe, suola, inkiväärijauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Vaahdota kananmunat ja sokeri käsivatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Lisää kuivat aineet joukkoon kolmessa osassa. Kaada taikina vuokaan (halkaisija 24 cm). Lisää piirakan pinnalle fariinisokerissa ja kanelissa pyöritellyt omenasiivut. Paista omenapiirakka 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.