Keiju 3 öljyä on kylmäpuristetusta rypsiöljystä valmistettu palmuöljytön vaihtoehto, joka sopii myös vegaaniruokavalioon. Levitteessä käytetty kylmäpuristettu rypsiöljy on valmistettu patentoidulla…
Lue lisää
Omenapiirakka
1 h
8
Tämä mehukas ja herkullinen omenapiirakka näyttää kauniilta, kun omenat asettelee viuhkamaiseen muotoon piirakkataikinan pinnalle.
Aineosat |
|
2 rkl |
Keiju 3 öljyä -rypsiöljymargariinia (piirakkavuoan voiteluun)
|
2 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
mantelijauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
inkiväärijauhetta
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
2 |
kananmunaa
|
2 dl |
sokeria
|
120 g |
Keiju 3 öljyä -rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
3 |
isoa omenaa viipaloituna
|
2 rkl |
fariinisokeria
|
0,5 tl |
kanelia
|
Valmistusohje
Voitele piirakkavuoka margariinilla. Sekoita vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe, suola, inkiväärijauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Vaahdota kananmunat ja sokeri käsivatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Lisää kuivat aineet joukkoon kolmessa osassa. Kaada taikina vuokaan (halkaisija 24 cm). Lisää piirakan pinnalle fariinisokerissa ja kanelissa pyöritellyt omenasiivut. Paista omenapiirakka 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.