Keiju Juokseva on helppokäyttöinen tuote ruoanlaittoon ja leivontaan. Paistamiseen se sopii erityisen hyvin, sillä se ei räisky. Tuote on täysin…
Lue lisää
Omenapullat

16 kpl

Raaka-aineet |
|
5 dl |
maitoa
|
2 tl |
suolaa
|
50 g |
hiivaa
|
2 dl |
sokeria
|
2 |
munaa
|
16 dl |
vehnäjauhoja, noin
|
1 rkl |
kardemummaa
|
150 g |
Keiju juoksevaa
|
4 |
omenaa
|
4 rkl |
ruskeaa sokeria
|
1 tl |
inkivääriä
|
1 tl |
kanelia
|
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, munat ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Lisää Keiju Juokseva alustuksen loppuvaiheessa.
Taikina on sopivaa kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.
Leivo taikinasta isoja pyöreitä pullia, anna kohota liinan alla. Paina pulliin syvennys jauhotetulla juomalasin pohjalla. Lohko omenat ja täytä pullat. Voitele reunat kananmunalla. Ripota pinnalle sokeri-inkivääri-kaneliseosta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10 – 12 minuuttia.