Omenapullat

16 kpl

Arvostele resepti

Omenapullat

Raaka-aineet

5 dl
maitoa
2 tl
suolaa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
2
munaa
16 dl
vehnäjauhoja, noin
1 rkl
kardemummaa
150 g
Keiju juoksevaa
4
omenaa
4 rkl
ruskeaa sokeria
1 tl
inkivääriä
1 tl
kanelia

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, munat ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Lisää Keiju Juokseva alustuksen loppuvaiheessa.
Taikina on sopivaa kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.
Leivo taikinasta isoja pyöreitä pullia, anna kohota liinan alla. Paina pulliin syvennys jauhotetulla juomalasin pohjalla. Lohko omenat ja täytä pullat. Voitele reunat kananmunalla. Ripota pinnalle sokeri-inkivääri-kaneliseosta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10 – 12 minuuttia.