Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Paahdettu juuressalaatti rapeilla kikherneillä ja sitruunakastikkeella
1 h
4:lle
Juuressalaatti on sadonkorjuun parasta antia. Makeaksi paahtuneet juurekset ja rapeat kikherneet saavat lisäkkeeksi kirpeän sitruskastikkeen.
Ainekset: |
|
1 kg |
juureksia (bataattia, porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä)
|
3/4 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
1 1/2 dl |
esikypsennettyjä kikherneitä
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
1 ruukku |
rucolaa
|
1 tl |
suolaa
|
Sitruunakastike |
|
1 1/2 dl |
majoneesia
|
1 dl |
sitruunamehua
|
1 rkl |
hunajaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Kuori juurekset ohuelti ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Sekoita juureksiin kulhossa yrttiöljy ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Valuta kikherneet, kaada uunivuokaan ja lisää pinnalle yrttiöljyä. Paahda kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ovat rapeita ja juureksia 35 minuuttia.
Lisää jäähtyneiden juuresten joukkoon rucola ja mausta suolalla. Lisää salaatin pinnalle paahdetut kikherneet.
Sekoita sitruunakastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa juuressalaatin kanssa.