Paahdettu kasvis-fetasalaatti grillistä

30 min
4:lle

Arvostele resepti

Paahdettu kasvis-fetasalaatti grillistä

Ihana kesäinen kasvis-fetasalaatti valmistetaan grillissä. Kivan näköisen salaatin saat, kun kokoat salaatin erimuotoisista ja värisistä tomaateista sekä tuoreista yrteistä.

Ainekset:

600 g
erilaisia tomaatteja ja kirsikkatomaatteja
2
paprikaa
2
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
1/2 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1/2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
300 g
fetajuustoa
basilikaa
lehtipersiljaa
timjamia
1/2 dl
paahdettuja pinjansiemeniä
2 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

Puolita ja siivuta osa tomaateista, grillaa osa kokonaisina. Pilko paprika ja halkaise punasipulit ja valkosipulit. Pyöräytä kasvikset yrttiöljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita kasvikset grillifoliovuokaan ja grillaa, kunnes kasvikset ovat paahtuneet, n. 15 minuuttia. Lisää joukkoon feta muruina ja grillaa, kunnes juusto on sulanut.

Ota kasvikset grillistä ja tarjoa hieman tai kokonaan jäähtyneenä lisäkkeenä. Lisää pinnalle runsaasti tuoreita yrttejä; basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia. Viimeistele fetasalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä ja lorauksella yrttiöljyä.