Paahdettu kasvis-fetasalaatti grillistä
Ihana kesäinen kasvis-fetasalaatti valmistetaan grillissä. Kivan näköisen salaatin saat, kun kokoat salaatin erimuotoisista ja värisistä tomaateista sekä tuoreista yrteistä.
Ainekset: |
|
600 g |
erilaisia tomaatteja ja kirsikkatomaatteja
|
2 |
paprikaa
|
2 |
punasipulia
|
4 |
valkosipulinkynttä
|
1/2 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1/2 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
300 g |
fetajuustoa
|
basilikaa
|
|
lehtipersiljaa
|
|
timjamia
|
|
1/2 dl |
paahdettuja pinjansiemeniä
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
Valmistusohje
Puolita ja siivuta osa tomaateista, grillaa osa kokonaisina. Pilko paprika ja halkaise punasipulit ja valkosipulit. Pyöräytä kasvikset yrttiöljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita kasvikset grillifoliovuokaan ja grillaa, kunnes kasvikset ovat paahtuneet, n. 15 minuuttia. Lisää joukkoon feta muruina ja grillaa, kunnes juusto on sulanut.
Ota kasvikset grillistä ja tarjoa hieman tai kokonaan jäähtyneenä lisäkkeenä. Lisää pinnalle runsaasti tuoreita yrttejä; basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia. Viimeistele fetasalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä ja lorauksella yrttiöljyä.