Paahdettu kirjolohi, kirkas perunasalaatti ja kermaviilikastike
Kirkas perunasalaatti kapriksilla on kevyt ja raikas kesäherkku, joka kruunaa minkä tahansa grilliaterian. Kaprikset tuovat salaattiin sopivasti suolaisuutta ja pikanttiutta ja kirkkaan perunasalaatin salaisuus piilee sen yksinkertaisuudessa ja raaka-aineiden laadussa. Erinomainen kumppani perunasalaatille on mehevä ja herkullinen uunilohi. Reseptimme mukaan valmistettu kirjolohi on erinomainen valinta, kun haluat tarjota jotain erityistä – olipa kyseessä sitten viikonloppubrunssi tai juhlava illallinen. Jos haluat tuoda loheen vielä lisää makua ja kermaisuutta, kokeile helppoa kermaviilikastiketta. Helppo kermaviilikastike valmistuu nopeasti, ja se sopii loistavasti yhteen niin kirjolohen kuin kirkkaan perunasalaatinkin kanssa. (laktoositon, kananmunaton, pähkinätön)
Uunilohi: |
|
800 g |
ruodotonta kirjolohifileetä
|
0,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 tl |
paprikajauhetta
|
0,5 tl |
korianterinsiementä jauhettuna
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 rkl |
suolaa
|
Kirkas perunasalaatti |
|
1 kg |
keitettyä varhaisperunaa paloiteltuna
|
4 kpl |
suolakurkkua kuutioituna
|
1 nippu |
kevätsipulia hienonnettuna
|
1 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
4 rkl |
kapriksia hienonnettuna
|
2 rkl |
karkeaa sinappia
|
1 rkl |
juoksevaa hunajaa
|
0,5 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
Kermaviilikastike |
|
200 g |
kermaviiliä
|
3 tl |
piparjuuritahnaa
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
1 rkl |
juoksevaa hunajaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 tl |
suolaa
|
1 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
Valmistusohje
Valmista uunilohi.
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Levitä kirjolohen päälle Grilli & Marinadi -öljy.
- Sekoita kaikki mausteet sekä suola keskenään ja hiero ne kirjolohen pintaan.
- Kypsennä kirjolohta uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia kirjolohen koon mukaan.
Valmista perunasalaatti.
- Sekoita perunat, suolakurkut, yrtit ja kaprikset keskenään kulhossa.
- Sekoita toisessa kulhossa vispilällä sekaisin loput ainekset Grilli & Marinadi -öljyä lukuun ottamatta.
- Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Sekoita kastike perunasalaatin joukkoon ja lisää suolaa tai pippuria makusi mukaan.
Valmista kermaviilikastike.
- Sekoita kaikki kermaviilikastikkeen ainesosat huolellisesti kulhossa vispilällä.
- Piparjuuritahna pitää saada tasaisesti sekoittumaan koko kastikkeeseen.
Tarjoile kirjolohi perunasalaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.