Paahdetun valkosipulimaustevoin kanssa maustettu paahtopaisti

Aktiivinen 30 min, passiivinen 1 h
4

Arvostele resepti

Paahdetun valkosipulimaustevoin kanssa maustettu paahtopaisti

Paahdetun valkosipulimaustevoin kanssa tarjottu paahtopaisti on herkullinen liharuoka, joka maistuu niin juhlapöydässä kuin arkenakin. Paahtopaistin valmistus onnistuu helposti, kun muistaa kypsentää paistin uunissa matalassa lämpötilassa, jolloin se kypsyy tasaisesti. Paisti jatkaa kypsymistä vielä 3−6 asteella uunista ottamisen jälkeen, joten oikean kypsyysasteen saavuttamisessa tarkkuus on tärkeää.

Paahtopaisti

1 kg
naudan sisäpaistia
1,5 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
suolaa
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
5 oksaa
rosmariinia
4
valkosipulinkynttä kuorittuna
1 rkl
Keiju Merisuola -levitettä

Valkosipuli-maustevoi

3
valkosipulinkynttä
5 rkl
Keiju Merisuola -levitettä huoneenlämpöisenä
1 tl
chilirouhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
suolaa
1 ruukku
ruohosipulia hienonnettuna
4
rosmariinin oksaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Ota naudan sisäpaisti huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Mausta sisäpaisti suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu höyryävän kuumaksi ja lisää pannulle rypsiöljy.
  2. Paista sisäpaistin jokaiseen pintaan kaunis väri. Lisää lopuksi pannulle rosmariini, valkosipulinkynnet ja kasvirasvalevite. Paista niin kauan kunnes kasvirasvalevite alkaa vaahtoutua.
  3. Siirrä sisäpaisti uunivuokaan. Lusikoi päälle rosmariinit, valkosipulinkynnet ja rasva. Aseta paistin keskelle paistilämpömittari. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa kunnes paistin sisälämpötila on 52 astetta.
  4. Anna paistin vetäytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia ennen leikkaamista.
  5. Puolita maustevoin valkosipulinkynnet, laita folion sisään ja paahda 150-asteisessa uunissa tunnin ajan.
  6. Hienonna. Sekoita kaikki maustevoin ainekset kulhossa nuolijalla sekaisin. Tarjoile siivutettu paahtopaisti maustevoin kanssa.