Päärynäkeikauskakku
Keikauskakku on kahvipöydän klassikko. Tällä reseptillä siitä saa vegaanisen ja gluteenittoman. Voit valmistaa keikauskakun sesongin parhaista raaka-aineista. Päärynöiden lisäksi kakkuun sopivat myös luumut, persikat, omenat ja aprikoosit.
Aineosat |
|
250 g |
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
2 dl |
fariinisokeria
|
0,5 dl |
hunajaa
|
2 tl |
kanelia
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
8 dl |
gluteenittomia kaurahiutaleita
|
4 |
päärynää
|
Koristeluun |
|
tomusokeria
|
Valmistusohje
Lisää margariinin joukkoon fariinisokeri, hunaja, kaneli, suola ja vaniljasokeri. Lusikoi sokeri-margariiniseosta irtopohjavuoan pohjalle noin 2–3 ruokalusikallista ja sudi pensselillä vuoan pohjalle. Sekoita lopun rasvaseoksen joukkoon kaurahiutaleet.
Leikkaa päärynät noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita päärynöistä puolet vuoan pohjalle ja levitä niiden päälle puolet taikinasta. Tee sama toistamiseen niin, että päällimmäiseksi kerrokseksi jää taikinaa. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.
Anna kakun jäähtyä 30 minuuttia huoneenlämmössä. Peitä irtopohjavuoka lautasella ja keikauta kakku ympäri. Viimeistele keikauskakku lopuksi tomusokerilla.
Vinkki! Voit tarjoilla keikauskakun kanssa kinuskia tai kermavaahtoa.