Pähkinäiset kurpitsavohvelit, paahdetut kasvikset ja chilimajoneesi

30 min
6

Arvostele resepti

Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyllä maustettu ja pekaanipähkinöillä aateloitu kurpitsavohveli sopii loistavasti halloweenin herkkupöytään. Se kääntää kekseliäästi perinteisesti makean vohvelin suolaiseen muotoon yhdessä kauden kasvisten kanssa.

Vohvelit

130 g
myskikurpitsaa kuorittuna (voit ostaa kokonaisen ja paahtaa loput muiden kasvisten kanssa)
50 g
Keiju margariinia
½ dl
tomusokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
suolaa
5 kpl
kananmunan valkuaisia

Paahdetut kasvikset

100 g
porkkanoita
100 g
juuriselleriä
100 g
parsakaalia
100 g
pekaanipähkinöitä
suolaa
mustapippuria

Chilimajoneesi

1 kpl
kananmunan keltuainen
1 tl
valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
1 dl
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

Paloittele myskikurpitsa ja keitä vedessä kypsäksi. Siivilöi vesi pois ja soseuta. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja tomusokeri. Lisää myös vehnäjauhot ja leivinjauhe. Mausta taikina yrttiöljyllä. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon vatkatut valkuaiset. (Vinkki! Jos taikinasta alka erottua rasva, niin sekoita joukkoon pieni tilkka maitoa. Se saa juoksettuneen taikinan takaisin kasaan.) Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita 23 minuuttia per vohveli, raudan tehosta riippuen.

Paloittele kasvikset ja murskaa pähkinät. Sekoita ne keskenään ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 3040 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Mausta suolalla ja pippurilla.