Pähkinäiset kurpitsavohvelit, paahdetut kasvikset ja chilimajoneesi
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyllä maustettu ja pekaanipähkinöillä aateloitu kurpitsavohveli sopii loistavasti halloweenin herkkupöytään. Se kääntää kekseliäästi perinteisesti makean vohvelin suolaiseen muotoon yhdessä kauden kasvisten kanssa.
Vohvelit |
|
130 g |
myskikurpitsaa kuorittuna (voit ostaa kokonaisen ja paahtaa loput muiden kasvisten kanssa)
|
50 g |
Keiju margariinia
|
½ dl |
tomusokeria
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
2 rkl |
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
|
suolaa
|
|
5 kpl |
kananmunan valkuaisia
|
Paahdetut kasvikset |
|
100 g |
porkkanoita
|
100 g |
juuriselleriä
|
100 g |
parsakaalia
|
100 g |
pekaanipähkinöitä
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
Chilimajoneesi |
|
1 kpl |
kananmunan keltuainen
|
1 tl |
valkoviinietikkaa
|
suolaa
|
|
pippuria
|
|
1 dl |
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
|
Valmistusohje
Paloittele myskikurpitsa ja keitä vedessä kypsäksi. Siivilöi vesi pois ja soseuta. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja tomusokeri. Lisää myös vehnäjauhot ja leivinjauhe. Mausta taikina yrttiöljyllä. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon vatkatut valkuaiset. (Vinkki! Jos taikinasta alka erottua rasva, niin sekoita joukkoon pieni tilkka maitoa. Se saa juoksettuneen taikinan takaisin kasaan.) Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita 23 minuuttia per vohveli, raudan tehosta riippuen.
Paloittele kasvikset ja murskaa pähkinät. Sekoita ne keskenään ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 3040 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Mausta suolalla ja pippurilla.