Palsternakkarieskat

Arvostele resepti

Helppoja ja herkullisia palsternakkarieskoja puisella tarjottimella

Raaka-aineet

400 g
palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 dl
Keiju rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1-2 tl
kuivattua oreganoa
1-2 tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
1 dl
sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 dl
ohrajauhoa

Valmistusohje

Keitä palsternakat pehmeiksi suolavedessä. Valuta vesi pois ja soseuta palsternakat.
Sekoita jäähtyneeseen soseeseen rypsiöljy, suola, oregano, munat ja jauhot. Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle, ripauta päälle jauhoja ja taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteisessa uunissa vajaa 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esim. puolukkasurvoksen kera.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta