Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Palsternakkarieskat
Raaka-aineet |
|
400 g |
palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
|
1/2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
3/4 tl |
suolaa
|
1-2 tl |
kuivattua oreganoa
|
1-2 tl |
paprikajauhetta
|
2 |
kananmunaa
|
1 dl |
sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
|
3 dl |
ohrajauhoa
|
Valmistusohje
Keitä palsternakat pehmeiksi suolavedessä. Valuta vesi pois ja soseuta palsternakat.
Sekoita jäähtyneeseen soseeseen rypsiöljy, suola, oregano, munat ja jauhot. Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle, ripauta päälle jauhoja ja taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteisessa uunissa vajaa 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esim. puolukkasurvoksen kera.