Parmankinkku-fetapizzat
Parmankinkku-fetapizzat maistuvat illanistujaisissa tai viikonloppuherkkuna. Tästä ohjeesta valmistat kaksi ihastuttavaa pizzaa Välimeren tapaan.
Pohja: |
|
2 1/2 dl |
vettä
|
25 g |
hiivaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/2 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
Täyte: |
|
n. 100 g |
tomaattipyreetä
|
2 kpl |
valkosipulinkynttä
|
200-300 g |
mozzarellaraastetta
|
80 g |
Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
|
100 g |
fetajuustoa
|
pala tuoretta ananasta
|
|
muutama iso herkkusieni
|
|
Pinnalle: |
|
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
|
baby pinaattia
|
Valmistusohje
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
Lisää Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljy ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nosta pizzapohjat pelleille.
Levitä pohjille tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia.
Ripottele päälle mozzarellaraastetta.
Laita pinnalle Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua, murustettua fetajuustoa, paloiteltua tuoretta ananasta ja viipaloituja herkkusieniä.
Kypsennä pizzoja 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä.
Pirskottele valmiin pizzan päälle Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä ja baby pinaatinlehtiä.
Nauti!