Parsafocaccia
Pohja: |
|
2 dl |
täysjyväkaurajauhoja
|
4-5 dl |
vehnäjauhoja
|
1/2 pss |
kuivahiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
3 dl |
lämmintä vettä
|
2 tl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
Täyte: |
|
puntti nuorta, ohutta parsaa
|
|
2-3 rkl |
silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
|
1/4 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
karkeaa vuorisuolaa myllystä
|
Valmistusohje
Yhdistä suuressa kulhossa kaurajauhot, 4 dl vehnäjauhoja, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää se jauhoihin yhdessä öljyn kanssa. Vaivaa taikinaa hetken aikaa ja lisää tarvittaessa vielä 1 dl jauhoja. Taikina saa olla melko pehmeää. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.
Levitä taikina öljytyin käsin leivinpaperin päälle isoon uunivuokaan (28 x 28 cm).
Poista parsoista kuiva kanta ja pilko parsat pätkiksi. Painele parsapalat ja aurinkokuivatut tomaatit kevyesti focaccian pinnalle ja jätä leipä taas kohoamaan.
Kaada öljy tasaisesti kohonneen leivän pinnalle ja jauha päälle vielä reilusti suolaa.
Paista leipää 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Pirskottele uunista otetun leivän pinnalle vielä hiukan öljyä. Focaccia on parhaimmillaan uunituoreena.