Parsakaali-halloumi -salaatti karamellisoidulla raparperilla
Aineosat: |
|
2 |
parsakaalia
|
Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
|
karkeaa suolaa
|
|
300 g |
kirsikkatomaatteja
|
2 |
kevätsipulin vartta
|
n. 20 kpl |
pari nippua retiisejä
|
n. 15 kpl |
tuoreita taateleita
|
1 puska |
minttua
|
1 puska |
lehtipersiljaa
|
1/2 |
chili
|
1/2 |
lime
|
100 g |
pistaasipähkinöitä
|
2 pakettia |
halloumia
|
3 pientä vartta |
raparperia
|
loraus siirappia
|
Valmistusohje
Leikkaa parsakaalin kukinnot irti varresta. Levitä ne uunipellille ja roiskottele päälle reilulla kädellä Keijun sitruuna & basilika -yrttiöljyä ja suolaa (vauvaperheelliset muistavat jättää osan kukinnoista suolaamatta vauvaa varten). Paahda 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Viipaloi kurkku pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä. Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua kevätsipuli. Pilko retiisit. Poista taateleista kivet ja revi hedelmät puoliksi. Revi joukkoon lehtipersilja ja minttu. Hienonna chili pieneksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja lisää vielä puolikkaan limen puristettu mehu.
Paahda pistaasipähkinät kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle. Paloittele halloumi viipaleiksi, paista juusto pannulla molemmilta puolilta ja lisää salaattiin. Paista viimeisenä pannulla kuoritut ja pilkotut raparperit, lisää sekaan loraus siirappia ja kaada koko komeus salaattiin. Viimeisenä lisää salaattikeon päälle uunissa paahdetut parsakaalit.
Focaccia (jota vauvakin voi järsiä)
• 3 dl lämmintä vettä
• 1 pussi kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
• 400 grammaa vehnänauhoja
• 3 rkl Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyä
• 3 rosmariinin oksa
Sekoita hiivaa veteen. Lisää jauhot ja alusta. Lisää Keijun sitruuna & basilika yrttiöljy. Anna kohota kelmulla peitetyssä astiassa noin tunnin. Levitä taikina isolle uunipellille ronskisti käsin ja kohota vielä tovi. Painele taikinaan koloja sormin ja ripottele päälle rosmariinit sekä reilulla kädellä Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyä. Jos leipää ei ole syömässä vauva, haluat ehkä ripotella päälle vielä karkeaa suolaa. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoitaessa kaada laakeaan pikkuastiaan Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyä, johon leipää voi dipata.