Parsarisotto
Ainekset |
|
3 dl |
risottoriisiä
|
1/2 |
punasipuli
|
50 g |
Keiju laktoositon 70 % -levitettä
|
8 dl |
vettä
|
1 |
kanaliemikuutio
|
1 |
sitruunan mehu
|
1 tl |
suolaa
|
1/3 tl |
mustapippurirouhetta
|
1 |
nippu parsaa (250 g)
|
1 dl |
parmesaaniraastetta
|
tuoretta basilikaa
|
|
(parmesaanilastuja)
|
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon kanaliemikuutio. Kuullota riisiä ja sipulisilppua rasvassa kattilan pohjalla muutama minuutti sekoitellen.
2. Pidä risottokattila miedolla tai keskilämmöllä. Lisää kuumaa kanalientä desilitra kerrallaan samalla sekoitellen välillä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää nestettä.
3. Huuhtele parsat ja leikkaa kova kantaosa pois. Paloittele parsat 1–1,5 sentin paloiksi. Lisää loput pari desiä nestettä riisiin kerralla ja sekoita samalla joukkoon parsat. Kypsennä ruokaa viitisen minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin ja parsat ovat sopivan rapsakoita.
4. Sekoita joukkoon suola, mustapippuri, parmesaani ja sitruunamehu. Tarkista maku.
5. Pyöräytä risoton päälle muutama kierros mustapippuria myllystä. Koristele basilikan lehdillä ja halutessasi parmesaanilastuilla. Tarjoa heti lisukkeena tai pääruokana.