Keiju auringonkukkaöljy on miedonmakuinen, auringonkukan siemenistä puristettu kasviöljy, joka sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoja. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Salaatinkastikkeisiin,…
Lue lisää
Peltileivät puurosta
30 min + kohottaminen
4 kpl
Hyödynnä aamu- tai iltapalalta yli jäänyt puuro ja leivo siitä helppo peltileipä. Voit käyttää reseptissä myös muita puuroja, kuten ohrapuuroa tai riisipuuroa. Revi kypsästä leivästä paloja ja dippaa Keiju-yrttiöljyihin, esimerkiksi chili, tomaatti & basilikayrttiöljyyn.
Ainekset |
|
11 g |
kuivahiivaa
|
1/2 dl |
Keiju auringonkukkaöljyä
|
3 dl |
kädenlämpöistä vettä
|
2 dl |
laktoosittomaan maitoon tehtyä kaura-ruispuuroa
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
suolaa
|
1/2 dl |
kaurahiutaleita
|
Valmistusohje
Sekoita hiiva ja 1 rkl auringonkukkaöljyä kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon jäähtynyt puuro, vehnäjauhot ja suola.
Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja levitä pellille leivinpaperille.
Anna taikinan kohota noin tunnin ajan pellillä. Leikkaa taikinaan annospalojen kokoiset viillot, voitele lopulla rypsiöljyllä ja ripottele päälle kaurahiutaleet.
Paista peltileipä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.