Peruna-porkkanarieskat
Ainekset: |
|
5 dl |
pehmeää perunamuusia
|
2 rkl |
Keiju Merisuolaa
|
1 1/2 dl |
hienoksi raastettua porkkanaraastetta
|
1/2 dl |
kauramaitoa
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
1/2 tl |
leivinjauhetta
|
1 rkl |
sinappia – ei pakollinen, mutta hauska makulisä
|
Tarjoiluun: |
|
Keiju Merisuola -levitettä
|
|
tai kokeile ja ylläty: levitä rieskalle puolukkavoita (resepti alla) ja sinappia
|
|
Puolukkavoi: |
|
2 dl |
puolukoita
|
1/2 dl |
huoneenlämmössä pehmennetty Keiju Merisuolaa
|
Valmistusohje
Mahdollisesti notkista edellisen päivän muusi lorauksella kauramaitoa, kunnes se on pehmeää ja voit aloittaa itse reseptin valmistuksen. Mikäli teet muusin varta vasten näitä varten, niin sekoita lämpimän muusin joukkoon Keiju Merisuola-levitettä, jolloin se sulaa muusin joukkoon. Tarvittaessa sulata margariinia hetki mikrossa ja sekoita se sitten muusiin. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Taikina saa olla hieman löysää, niin rieskoista tulee varmasti pehmeitä.
Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
Nostele lusikalla rieskataikinaa pellille. Levitä lusikan tai jauhotettujen sormien avulla rieskoista ympyröitä. Rieskat eivät leviä sivulle päin, joten paljoa ei tarvitse jättää tilaa niiden väliin.
Paista rieskoja n. 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Voitele lämpimät rieskat Keiju Merisuolalla.
Säilytä rieskat leivinliinan alla huoneenlämmössä, niin ne säilyvät pehmeinä muutaman päivän.
Puolukkavoin valmistus: Soseuta sauvasekoittimella puolukat ja margariini tasaiseksi.