Perunafondantit

1 h
4

Arvostele resepti

Perunafondantit

Perunafondantit sopivat lisukkeeksi erityisesti kaikille liharuoille. Piparkakkumuottien avulla saat muotoiltua tämän perunalisukkeen hauskasti joulupöytään sopivaksi. Reseptistä yli jäävät perunapalat voi hyödyntää esimerkiksi perunamuusin tai perunalettujen valmistukseen.

Aineosat

1 kg
isoja perunoita kuorittuna
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
6–7 dl
kanalientä
1,5 rkl
Keiju Merisuola -levitettä
0,5 ruukkua
ruohosipulia hienonnettuna
4 rkl
parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Leikkaa perunoista isoja, noin 1–1½ cm paksuisia viipaleita. Paina perunoista piparkakkumuoteilla paloja.
  2. Kuumenna rypsiöljy kasarissa tai paistinpannulla. Mausta perunaviipaleet pippurilla ja suolalla. Paista perunoita toiselta puolelta rypsiöljyssä, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  3. Lisää kanalientä niin, että perunat peittyvät. Kypsennä perunoita noin 8–10 minuutin ajan.
  4. Tarkista perunoiden kypsyys veitsellä tai haarukalla. Nosta kypsät perunat pois pannulta.
  5. Keitä kanalientä pannulla, kunnes nesteestä on jäljellä noin 1–1½ dl.
  6. Lisää kanaliemen joukkoon kasvirasvalevite ja sekoita vispilällä, kunnes kastike on suurustunut. Kaada kastike Fondant-perunoiden päälle.
  7. Viimeistele annos ruohosipulilla ja parmesaaniraasteella.