Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Perunamunakkaat muffinssipellillä
25 min
12
Perunamunakkaat sopivat hyvin niin välipalaksi, aamiaiselle kuin brunssillekin. Valmistuksessa pystyy hyödyntämään aikaisemmalta aterialta yli jääneet perunat.
Aineosat |
|
0,25 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
125 g |
chorizomakkaraa paloiteltuna
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
3 |
kypsää perunaa paloiteltuna
|
0,5 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
4 |
kananmunaa
|
1,5 dl |
laktoositonta kuohukermaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
paprikajauhetta
|
0,5 tl |
mustapippurirouhetta
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä (muffinssivuokien voiteluun)
|
4 rkl |
juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella tai parmesaani)
|
Viimeistelyyn |
|
150 g |
laktoositonta fetajuustoa
|
Valmistusohje
- Kuumenna yrttiöljy paistinpannussa. Lisää pannulle chorizo ja sipuli ja paista 5 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi joukkoon perunat sekä lehtipersilja ja kuullota vielä noin minuutin ajan.
- Sekoita kulhossa vispilällä sekaisin kananmuna, kuohukerma ja mausteet.
- Voitele muffinssivuoat yrttiöljyllä. Täytä 1/3 vuoista munakasmassalla, lisää päälle tasaisesti chorizopaistosta ja täytä lopuksi vielä munakasmassalla. Lisää päälle juustoraaste.
- Paista munakkaita 185-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.
- Koristele valmiit perunamunakkaat fetajuustolla, säilötyllä paprikalla ja lehtipersiljalla.