Perunamunakkaat muffinssipellillä

25 min
12

Arvostele resepti

Perunamunakkaat muffinssipellillä

Perunamunakkaat sopivat hyvin niin välipalaksi, aamiaiselle kuin brunssillekin. Valmistuksessa pystyy hyödyntämään aikaisemmalta aterialta yli jääneet perunat.

Aineosat

0,25 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
125 g
chorizomakkaraa paloiteltuna
1
sipuli hienonnettuna
3
kypsää perunaa paloiteltuna
0,5 ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
4
kananmunaa
1,5 dl
laktoositonta kuohukermaa
0,5 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
0,5 tl
mustapippurirouhetta
2 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä (muffinssivuokien voiteluun)
4 rkl
juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella tai parmesaani)

Viimeistelyyn

150 g
laktoositonta fetajuustoa

Valmistusohje

  1. Kuumenna yrttiöljy paistinpannussa. Lisää pannulle chorizo ja sipuli ja paista 5 minuutin ajan.
  2. Lisää lopuksi joukkoon perunat sekä lehtipersilja ja kuullota vielä noin minuutin ajan.
  3. Sekoita kulhossa vispilällä sekaisin kananmuna, kuohukerma ja mausteet.
  4. Voitele muffinssivuoat yrttiöljyllä. Täytä 1/3 vuoista munakasmassalla, lisää päälle tasaisesti chorizopaistosta ja täytä lopuksi vielä munakasmassalla. Lisää päälle juustoraaste.
  5. Paista munakkaita 185-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.
  6. Koristele valmiit perunamunakkaat fetajuustolla, säilötyllä paprikalla ja lehtipersiljalla.