Pestolohi ja ruusukaalit

25 min
3

Arvostele resepti

Pestolohi ja ruusukaalit

Pestolohi ja ruusukaalit ovat nopea ja helppo kalaruoka, joka hurmaa raikkailla mauillaan. Tämä resepti saa makunsa pestokastikkeesta, joka viimeistelee lohen ja ruusukaalien makumaailman. Pestolohi ja ruusukaalit valmistuvat nopeasti airfryerissa, ja kypsennysaika riippuu lohifileen paksuudesta. Voit varmistaa oikean kypsyyden grillitikulla tai haarukalla fileen sisään työntämällä – tikku menee vaivatta läpi, kun kala on kypsää.

Ainekset

600 g
nahatonta lohifileetä
600 g
ruusukaaleja puolitettuina
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
suolaa
2 tl
fenkolinsiemeniä jauhettuna
1
sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
3 rkl
pestokastiketta
basilikan lehtiä koristeluun

Valmistusohje

  1. Leikkaa lohi kolmeen annospalaan.
  2. Suihkuta lohipalat sekä ruusukaalit rypsiöljyspraylla.
  3. Mausta ruusukaalit ja lohi valkosipulilla, mustapippurilla, suolalla ja fenkolinsiemenillä.
  4. Sekoita sitruunan kuori ja mehu sekä pestokastike sekaisin. Aseta ruusukaalit ja lohipalat tasaiseksi kerrokseksi airfryerin pellille. Lusikoi pestokastike lohipalojen pinnalle. Kypsennä 180 asteessa 9−12 minuuttia riippuen lohen palojen paksuudesta.
  5. Koristele valmis pestolohi basilikan lehdillä.

    Vinkki! Jos airfryerisi on pieni, kypsennä lohet ja ruusukaalit kahdessa erässä.