Kätevän ja monikäyttöisen sitruunaöljysprayn avulla maustat minkä tahansa ruoan nopeasti, herkullisesti ja tarkasti. Makua nappia painamalla, kirjaimellisesti. Pakkauskoko 200 ml.…
Lue lisää
Pestolohi ja ruusukaalit
25 min
3
Pestolohi ja ruusukaalit ovat nopea ja helppo kalaruoka, joka hurmaa raikkailla mauillaan. Tämä resepti saa makunsa pestokastikkeesta, joka viimeistelee lohen ja ruusukaalien makumaailman. Pestolohi ja ruusukaalit valmistuvat nopeasti airfryerissa, ja kypsennysaika riippuu lohifileen paksuudesta. Voit varmistaa oikean kypsyyden grillitikulla tai haarukalla fileen sisään työntämällä – tikku menee vaivatta läpi, kun kala on kypsää.
Ainekset |
|
600 g |
nahatonta lohifileetä
|
600 g |
ruusukaaleja puolitettuina
|
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
|
|
2 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
0,5 tl |
mustapippuria rouhittuna
|
2 tl |
suolaa
|
2 tl |
fenkolinsiemeniä jauhettuna
|
1 |
sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
|
3 rkl |
pestokastiketta
|
basilikan lehtiä koristeluun
|
Valmistusohje
- Leikkaa lohi kolmeen annospalaan.
- Suihkuta lohipalat sekä ruusukaalit rypsiöljyspraylla.
- Mausta ruusukaalit ja lohi valkosipulilla, mustapippurilla, suolalla ja fenkolinsiemenillä.
- Sekoita sitruunan kuori ja mehu sekä pestokastike sekaisin. Aseta ruusukaalit ja lohipalat tasaiseksi kerrokseksi airfryerin pellille. Lusikoi pestokastike lohipalojen pinnalle. Kypsennä 180 asteessa 9−12 minuuttia riippuen lohen palojen paksuudesta.
- Koristele valmis pestolohi basilikan lehdillä.
Vinkki! Jos airfryerisi on pieni, kypsennä lohet ja ruusukaalit kahdessa erässä.