Keiju Makuisa on Suomessa valmistettu maukas palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen tuote maistuu joko sellaisenaan leivän päällä tai yhdessä muiden leivänpäällisten…
Lue lisää
Pannukakut ja kinuski
45 min
6
Piimäpannukakut kruunataan kardemummalla maustetulla kinuskilla. Voit maustaa kinuskin myös vaniljalla tai kanelilla.
Aineosat |
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
3 rkl |
sokeria
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
ruokasoodaa
|
5,2 dl |
piimää
|
1 |
kananmunaa
|
60 g |
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia sulalettuna
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
|
4 rkl |
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia paistamiseen
|
Kardemummakinuski |
|
3 dl |
Kuohukermaa
|
2 dl |
fariinisokeria
|
1 rkl |
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia kylmänä
|
1 tl |
kardemummaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
vadelmia ja mustikoita tarjoiluun
|
Valmistusohje
- Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla kuiva-aineet sekaisin kulhossa.
- Sekoita vispilällä kuivien aineiden joukkoon ensin piimä, sitten kananmunat ja lopuksi sulatettu margariini. Anna taikinan turvota noin 15 minuutin ajan.
- Laita kaikki kinuskin aineet kattilaan ja keitä noin 5 minuutin ajan, kunnes kinuski on tummanruskeaa ja hieman saostunut.
- Paista taikinasta pannukakkuja kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisää pannukakkujen ensimmäisen kääntämisen jälkeen pannulle nokare margariinia. Toista, kunnes olet paistanut kaikki pannukakut.
- Tarjoile piimäpannukakut kardemummakinuskin ja marjojen kanssa.