Pannukakut ja kinuski

45 min
6

Arvostele resepti

Pannukakut ja kinuski

Piimäpannukakut kruunataan kardemummalla maustetulla kinuskilla. Voit maustaa kinuskin myös vaniljalla tai kanelilla.

Aineosat

4 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
ruokasoodaa
5,2 dl
piimää
1
kananmunaa
60 g
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia sulalettuna
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
4 rkl
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia paistamiseen

Kardemummakinuski

3 dl
Kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia kylmänä
1 tl
kardemummaa
0,5 tl
suolaa
vadelmia ja mustikoita tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla kuiva-aineet sekaisin kulhossa.
  2. Sekoita vispilällä kuivien aineiden joukkoon ensin piimä, sitten kananmunat ja lopuksi sulatettu margariini. Anna taikinan turvota noin 15 minuutin ajan.
  3. Laita kaikki kinuskin aineet kattilaan ja keitä noin 5 minuutin ajan, kunnes kinuski on tummanruskeaa ja hieman saostunut.
  4. Paista taikinasta pannukakkuja kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisää pannukakkujen ensimmäisen kääntämisen jälkeen pannulle nokare margariinia. Toista, kunnes olet paistanut kaikki pannukakut.
  5. Tarjoile piimäpannukakut kardemummakinuskin ja marjojen kanssa.