Pinaatti-munakasrulla

45 min
4

Arvostele resepti

Pinaatti-munakasrulla

Helppo munakasrulla sopii mainiosti ravitsevaksi aamupalaksi, mutta yhtä hyvin sen voi nauttia myös maukkaana lounaana. Mehevä pinaatti-munakasrulla valmistuu nopeasti uunissa, ja munakasrullan täytteet voi valita mieltymysten mukaan – kokeile vaikka jauhelihaa tai kinkkua! Munakasrulla on myös erinomainen välipala, jonka voit hyvin valmistaa jääkaappiin jo edeltävänä päivänä.

Pinaattimunakas

6
kananmunaa
1 pkt
(70 g) pinaattia
1,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
2,5 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä
3 dl
maitoa

Munakasrullan täyte

3 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä
200 g
lehtikaalia suikaloituna ja paistettuna
0,5
ruukku ruohosipulia hienonnettuna
2 dl
(150 g) emmental- tai mozzarellajuustoraastetta
0,5 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet, Keiju Valkosipulilevite ja maito.
  2. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä munakasta 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  3. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Levitä täyte tasaisesti kypsän pinaattimunakkaan päälle ja rullaa munakas kääretortun lailla leivinpaperia apuna käyttäen.
  4. Kypsennä munakasrullaa uunissa 225-asteessa vielä 3–5 minuuttia.
  5. Anna munakasrullan jäähtyä noin 10 minuutin ajan, leikkaa valmis munakasrulla viipaleiksi ja tarjoile.