Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
Pinaatti-munakasrulla
45 min
4
Helppo munakasrulla sopii mainiosti ravitsevaksi aamupalaksi, mutta yhtä hyvin sen voi nauttia myös maukkaana lounaana. Mehevä pinaatti-munakasrulla valmistuu nopeasti uunissa, ja munakasrullan täytteet voi valita mieltymysten mukaan – kokeile vaikka jauhelihaa tai kinkkua! Munakasrulla on myös erinomainen välipala, jonka voit hyvin valmistaa jääkaappiin jo edeltävänä päivänä.
Pinaattimunakas |
|
6 |
kananmunaa
|
1 pkt |
(70 g) pinaattia
|
1,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
2,5 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
3 dl |
maitoa
|
Munakasrullan täyte |
|
3 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
200 g |
lehtikaalia suikaloituna ja paistettuna
|
0,5 |
ruukku ruohosipulia hienonnettuna
|
2 dl |
(150 g) emmental- tai mozzarellajuustoraastetta
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet, Keiju Valkosipulilevite ja maito.
- Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä munakasta 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Levitä täyte tasaisesti kypsän pinaattimunakkaan päälle ja rullaa munakas kääretortun lailla leivinpaperia apuna käyttäen.
- Kypsennä munakasrullaa uunissa 225-asteessa vielä 3–5 minuuttia.
- Anna munakasrullan jäähtyä noin 10 minuutin ajan, leikkaa valmis munakasrulla viipaleiksi ja tarjoile.