Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Pinkit karkkipopcornit
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Sini Antila.
Pelottavan herkullinen resepti, jossa karkki kohtaa popcornit. Perinteisesti pelottava halloween muuntautuu suloiseksi näillä suussa sulavilla vaaleanpunaisilla popcorneilla!
Ainekset |
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
1/2 dl |
popcorn-maissia
|
1 dl |
sokeria
|
2 rkl |
vettä
|
2 rkl |
margariinia
|
1 tl |
vanilja-aromia
|
punaista elintarvikeväriä
|
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Popcorn:
- Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää popcorn-maissi, peitä kattila kannella ja anna popcornien poksahdella. Kun poksahtelu hidastuu, siirrä kattila pois liedeltä.
Karkkikuorrute:
- Sekoita kattilassa sokeri, vesi ja margariini. Kuumenna seos keskilämmöllä, sekoitellen, kunnes margariini sulaa ja sokeri liukenee.
- Anna seoksen kiehua kevyesti noin 3-4 minuuttia, kunnes siitä tulee siirappimaista.
- Lisää elintarvikeväri ja vanilja-aromi, ja sekoita hyvin. Lisää haluamasi määrä punaista elintarvikeväriä.
- Kaada kuuma karkkikuorrute nopeasti popcornien päälle isossa kulhossa ja sekoita hyvin, jotta kaikki popcornit saavat tasaisen pinkin kuorrutteen.
- Levitä karkkipopcornit leivinpaperin päälle jäähtymään ja jähmettymään noin 15 minuutiksi.
- Nauti! Kun popcornit ovat täysin jähmettyneet ja rapeita, ne ovat valmiita tarjottavaksi. Voit myös lisätä suolaa, jos haluat hieman tasapainoa karkkikuorrutteen makeudelle.