Pistaasi-suklaakakku
Pistaasi-suklaakakku on tyylikäs kakku tarjottavaksi kaikkiin vuodenaikoihin. Rypsiöljy antaa kakulle pehmeän rakenteen ja miellyttävän maun. Valmista tyylikäs kakku tarjottavaksi vaikkapa kevään ja kesän juhlahetkiin.
Aineosat |
|
2 |
munaa
|
1 1/2 dl |
sokeria
|
2 1/2 dl |
vehnäjauhoja
|
1/2 dl |
sokeroimatonta kaakaojauhetta
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1/2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
50 g |
tummaa suklaata
|
Täyte: |
|
4 |
liivatelehteä
|
2 1/2 dl |
kuohu- tai vispikermaa
|
250 g |
mascarponejuustoa
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
3/4 dl |
sokeria
|
1 dl |
pistaasipähkinäjauhetta
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
1/2 dl |
vettä
|
150 g |
tummaa suklaata
|
Koristeluun: |
|
tuoreita vadelmia
|
|
pistaasipähkinäjauhetta
|
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rypsiöljy. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suklaa taikinan joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, tai kunnes pohja alkaa irrota vuoan reunoista.
Jäähdytä.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, vaniljasokeri, sokeri, pistaasipähkinäjauhe ja rypsiöljy. Kuumenna vesi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kiehuvaan veteen. Sekoita lusikalla ja sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jaa täyte kahteen kulhoon ja sekoita toiseen sulatettu suklaa.
Tarkista täytteiden maut ja lisää sokeria tarvittaessa.
Kaada vuokaan ensin vaalea täyte ja päälle suklaatäyte. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä reunoja pitkittäin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla vadelmilla, pistaasipähkinäjauheella ja pistaasipähkinöillä.