Pistaasileipä

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Keijun herkullinen pistaasileipä valmiina tarjoiltavaksi

Leipätaikina

7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
0,5 tl
suolaa
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä
2,5 dl
lämmintä vettä (42 astetta)

Pistaasitahna

1 dl
kuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkinöitä
0,5 dl
Keiju Tomaatti-, valkosipuli- & basilikayrttiöljyä
0,25 tl
suolaa

Valmistusohje

Leipä:

Mittaa jauhot, hiiva ja suola kulhoon ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ja ala vaivata taikinaa. Vaivaa käsin 15 minuuttia ja koneella kahdeksan. Laita kulho lämpimään ja vedottomaan paikkaan, peitä leivinliinalla ja anna levätä vähintään kaksi tuntia.

Tahna:

Mittaa pistaasipähkinät tehosekoittiminen tai yleiskoneen kulhoon. Käytä konetta kunnes noin puolet pähkinöistä on lähes jauhomaisia ja puolet vielä vähän isompaa murua. Lisää öljy ja suola ja sekoita huolella.

Jauhota leivinalustasi huolella ja kaada kohonnut leipätaikina alustalle. Painele taikinasta ilmakuplat ja muotoile suorakaiteen muotoinen palikka. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi suorakaiteeksi. Levitä pistaasitahna taikinalevylle ja rullaa levy tiukasti pitkältä sivulta. Leikkaa taikinarulla pitkittäin kahtia terävällä veitsellä. Taittele leikattu taikinapötkö kiharaksi ja nosta leipävuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta