Pizza margherita

aktiivinen 1 h, passiivinen 24–48 h
4:lle

Arvostele resepti

Pizza margherita

Klassinen pizza margherita on saanut alkunsa Italian Napolista – napolilainen pizza tunnetaan yksinkertaisista, mutta laadukkaista raaka-aineista, joista syntyy unohtumattoman herkullinen kokonaisuus.  Minimozzarellapalloilla ja kirsikkatomaateilla saa tehtyä upean näköisiä kukkasia pizzan pinnalle. Pizzataikinaan tulee enemmän makua mitä kauemmin se saa kohota jääkaapissa. Voit valmistaa pizzan jo kohotettuasi pizzataikinaa yön yli, mutta lopputulos on parempi kahden vuorokauden jälkeen.

Pizzataikina

3,25 dl
huoneenlämpöistä vettä
3 g
kuivahiivaa
7,75 dl
00-vehnäjauhoja
1,5 tl
suolaa
1,5 rkl
Keiju pizzaöljyä
1 dl
00-vehnäjauhoja pizzan muotoiluun

Tomaattikastike

400 g
kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
0,5 dl
Keiju pizzaöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Täytteet

300 g
minimozzarellapalloja valutettuna
200 g
keltaisia kirsikkatomaatteja puolitettuna
0,5 ruukku
basilikaa

Valmistusohje

Napolilainen pizzataikina:

  1. Valmista taikina 1–2 päivää ennen pizzan valmistusta. 

  2. Sekoita yleiskoneen kulhossa vesi ja hiiva. Anna seoksen seistä muutama minuutti, jotta hiiva aktivoituu. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa yleiskoneessa keskikovalla teholla noin 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja pizzaöljy. Vaivaa vielä noin minuutin ajan. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 10 minuutin ajan.

  3. Levitä laakean vuoan pohjalle 1 tl pizzaöljyä. Jaa taikina 4 osaan. Vaivaa taikinapalat palloiksi ja siirrä öljyttyyn astiaan. Peitä astia huolellisesti kelmulla ja siirrä 1–2 vuorokaudeksi jääkaappiin.

Tomaattikastike:

  1. Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa sauvasekoittimella sekaisin.

Pizzan paistaminen:

  1. Nosta pizzataikinat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

  2. Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Siirrä uunipelti lämpiämään uuniin. Laita leivinpaperin päälle pizzan muotoiluun tarkoitetut jauhot. Nosta taikinapallo kaapimen tai paistinlastan avulla leivinpaperin päälle. Muotoile pizza käsillä pyörittäen.

  3. Levitä pizzan päälle lusikalla tai kauhalla tomaattikastiketta (jätä sivuille noin ½−1 cm kokoinen reuna ilman tomaattikastiketta). Ota kuuma pelti pois uunista ja nosta pizza leivinpaperin avulla pellille. Kypsennä pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 2 minuutin ajan.

  4. Ota pizza pois uunista ja asettele tomaattikastikkeen päälle kukkasten muotoon minimozzarellapalloja ja kirsikkatomaatteja. Laita pizza kypsymään uuniin vielä noin 3–5 minuutiksi. 
    Viimeistele valmis pizza margherita basilikan lehdillä.