Pizzamuffinit

45 min
12

Arvostele resepti

Pizzamuffinit

Pizzamuffinit yhdistävät pizzan herkullisen maun ja muffinien kätevän koon, minkä ansiosta ne sopivat mitä moninaisimpiin tilanteisiin. Reseptillämme valmistat helposti muffinipeltejä apuna käyttäen 12 kpl meheviä suolaisia muffineja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Täytetyt muffinit voi räätälöidä oman maun mukaan. Kokeile rohkeasti erilaisia täytevariaatioita ja löydä oma suosikkisi!

Muffinitaikina

2 dl
vehnäjauhoja
0,25 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
ruokasoodaa
100 g
laktoositonta turkkilaista jogurttia
0,5 dl
Keiju Valkosipulilevitettä sulatettuna
2
kananmunaa
0,5 dl
laktoositonta maitoa
1 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä muffinivuokien voiteluun

Pizzamuffinin täyte

1 prk
(180 g) puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
1 prk
(100 g) kivettömiä kalamata-oliiveja
1 pkt
(80 g) parmankinkkua tai prosciuttoa
1 pkt
(125 g) laktoositonta mozzarellajuustoa paloina

Viimeistelyyn

hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet sekaisin kulhossa.
  2. Sekoita nuolijalla kaikki muut taikinan aineet kuivien aineiden joukkoon. Voit halutessasi käyttää sekoittamiseen myös sähkövatkainta tai yleiskonetta.
  3. Voitele muffinivuoan kolot Keiju Valkosipulilevitteellä. Laita taikinaa kolojen puoleen väliin asti.
  4. Paina taikinaan kirsikkatomaatteja, oliiveja, parmankinkkua ja mozzarellajuustoa. Paista täytettyjä muffineja 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
  5. Viimeistele valmiit pizzamuffinit hienonnetulla lehtipersiljalla.