Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
Pizzamuffinit
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/bunge/static/img/icons/recipe/time-icon.png)
45 min
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/bunge/static/img/icons/recipe/person-icon.png)
12
![Pizzamuffinit](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/3665153bc80a9c4a6412faca4e10987cebbc_00000000000000000.jpg)
Pizzamuffinit yhdistävät pizzan herkullisen maun ja muffinien kätevän koon, minkä ansiosta ne sopivat mitä moninaisimpiin tilanteisiin. Reseptillämme valmistat helposti muffinipeltejä apuna käyttäen 12 kpl meheviä suolaisia muffineja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Täytetyt muffinit voi räätälöidä oman maun mukaan. Kokeile rohkeasti erilaisia täytevariaatioita ja löydä oma suosikkisi!
Muffinitaikina |
|
2 dl |
vehnäjauhoja
|
0,25 dl |
sokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
ruokasoodaa
|
100 g |
laktoositonta turkkilaista jogurttia
|
0,5 dl |
Keiju Valkosipulilevitettä sulatettuna
|
2 |
kananmunaa
|
0,5 dl |
laktoositonta maitoa
|
1 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä muffinivuokien voiteluun
|
Pizzamuffinin täyte |
|
1 prk |
(180 g) puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
|
1 prk |
(100 g) kivettömiä kalamata-oliiveja
|
1 pkt |
(80 g) parmankinkkua tai prosciuttoa
|
1 pkt |
(125 g) laktoositonta mozzarellajuustoa paloina
|
Viimeistelyyn |
|
hienonnettua lehtipersiljaa
|
Valmistusohje
- Sekoita taikinan kuivat aineet sekaisin kulhossa.
- Sekoita nuolijalla kaikki muut taikinan aineet kuivien aineiden joukkoon. Voit halutessasi käyttää sekoittamiseen myös sähkövatkainta tai yleiskonetta.
- Voitele muffinivuoan kolot Keiju Valkosipulilevitteellä. Laita taikinaa kolojen puoleen väliin asti.
- Paina taikinaan kirsikkatomaatteja, oliiveja, parmankinkkua ja mozzarellajuustoa. Paista täytettyjä muffineja 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
- Viimeistele valmiit pizzamuffinit hienonnetulla lehtipersiljalla.