Porkkana-tuorejuustowhoopiet
Whoopie-kuoret |
|
2 |
kananmunaa
|
1 ½ dl |
fariinisokeria
|
3 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
kardemummaa
|
1 tl |
inkivääriä
|
2 dl |
porkkanaraastetta
|
100 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
1 dl |
maitoa
|
Täyte |
|
60 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
4 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljarouhetta
|
100 g |
tuorejuustoa
|
Valmistusohje
Näitä porkkana-tuorejuustowhoopieita voisi kutsua myös minikokoisiksi porkkanakakuiksi. Jos siis perinteisen porkkanakakun teko tuntuu liian työläältä tai siinä on vain yksinkertaisesti liikaa syötävää, on nämä pienet suupalat mainio vaihtoehto. Porkkana tuo kauniin oranssin sävyn whoopie-kuoriin. Taikinasta valmistuu 20 kpl whoopieta.
Valmista whoopie-kuoret vatkaamalla sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
Lisää vaahtoon vehnäjauho, leivinjauhe, kardemumma ja inkivääri sekä Keiju Juokseva. Lisää lopuksi maito ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle noin kahden euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista nokareita uunin keskitasolla 175 asteessa n.10 minuuttia. Varo ylipaistamista, sillä kuorien tulee jäädä hieman pehmeiksi.
Valmista täyte sekoittamalla tomusokeri, vaniljarouhe ja tuorejuusto keskenään. Lisää Keiju Juokseva. Täytä whoopiet vasta jäähtyneenä: Levitä yhden kuoren tasaiselle pinnalle täytettä ja paina toinen kuori sen päälle.