Porkkanasosekeitto
Porkkanasosekeiton voi toki valmistaa vain keittämällä porkkanoita, mutta lisämakua keittoon saat kun paahdat porkkanat etukäteen uunissa Keijun tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyllä maustettuina.
Ainekset: |
|
500 g |
porkkanoita
|
4 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 |
pieni sipuli
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
½ tl |
jauhettua korianteria
|
½ tl |
juustokuminaa
|
7-8 dl |
vettä tai kasvislientä
|
1 tl |
1 tl sitruunamehua
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
Koristeluun |
|
2 rkl |
cashewpähkinöitä
|
2 oksaa |
basilikaa
|
4 rkl |
vegaanista jogurttia
|
3-4 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
Valmistusohje
Kuori ja puolita porkkanat. Pyörittele ne kahdessa ruokalusikallisessa yrttiöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 min välillä käännellen. Hienonna sillä aikaa sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota kattilassa lopussa yrttiöljyssä. Lisää mausteet ja vesi tai kasvisliemi sekä paahdetut porkkanat. Keitä vielä 15 minuuttia ja soseuta sileäksi blenderillä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Paahda cashewpähkinät pannulla kullanruskeiksi ja rouhi pienemmiksi. Irrota basilikasta lehdet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Jaa porkkanakeitto annoskulhoihin ja viimeistele vegaanisella jogurtilla, cashewpähkinöillä, basilikalla ja yrttiöljyllä.