Porkkanasosekeitto

40 min
4

Arvostele resepti

Porkkanasosekeitto

Porkkanasosekeiton voi toki valmistaa vain keittämällä porkkanoita, mutta lisämakua keittoon saat kun paahdat porkkanat etukäteen uunissa Keijun tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyllä maustettuina.

Ainekset:

500 g
porkkanoita
4 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
½ tl
jauhettua korianteria
½ tl
juustokuminaa
7-8 dl
vettä tai kasvislientä
1 tl
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Koristeluun

2 rkl
cashewpähkinöitä
2 oksaa
basilikaa
4 rkl
vegaanista jogurttia
3-4 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

Kuori ja puolita porkkanat. Pyörittele ne kahdessa ruokalusikallisessa yrttiöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 min välillä käännellen. Hienonna sillä aikaa sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota kattilassa lopussa yrttiöljyssä. Lisää mausteet ja vesi tai kasvisliemi sekä paahdetut porkkanat. Keitä vielä 15 minuuttia ja soseuta sileäksi blenderillä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Paahda cashewpähkinät pannulla kullanruskeiksi ja rouhi pienemmiksi. Irrota basilikasta lehdet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Jaa porkkanakeitto annoskulhoihin ja viimeistele vegaanisella jogurtilla, cashewpähkinöillä, basilikalla ja yrttiöljyllä.