Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Rahkamunkit
Valmistaudu vappuun herkullisilla rahkamunkeilla, jotka sulattavat sydämet ja täyttävät vatsat. Tämä helppo munkkiresepti tarjoaa mitä mainioimman tavan juhlistaa kevään saapumista. Nämä rahkamunkit ovat täydellinen lisä vapun juhlapöytään tai vaikka piknikille ja niiden valmistaminen onnistuu vaivatta. Hemmottele itseäsi ja ystäviäsi mehevillä herkuilla ja nauti vappuhetkistä täysin siemauksin!
Ainekset: |
|
2 1/2 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
2 tl |
Vaniljauutetta
|
1 tl |
kardemummaa
|
1 tl |
kanelia
|
1/2 tl |
suolaa
|
2 tl |
Sitruunankuorta raastettuna
|
2 tl |
Appelsiininkuorta raastettuna
|
60 g |
Keiju juoksevaa tai Keiju rypsiöljyä
|
250 g |
maitorahkaa
|
1 |
muna
|
Paistamiseen: |
|
n. 8 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Valmistusohje
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää Keiju juokseva/rypsiöljy, maitorahka, muna sekä kuoriraasteet jauhoseokseen.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä öljy 180°C asteiseksi.
- Jauhota kädet tai öljyä kädet ja pyöritä taikinasta noin 30 g kokoisia palloja.
- Paista munkki kullanruskeiksi, yhteensä noin 5 minuuttia.
- Nosta munkit öljystä ja valuta. Nosta munkit talouspaperin päälle hieman jäähtymään.
- Täytä munkit haluamallasi täytteellä pursotintyllaa avuksi käyttäen.
- Pyöritä munkit sokerissa.
Voit myös dipata munkit nutellatäytteeseen ja koristella esim. raastetulla valkosuklaalla.