Raparperi-rahkapiiras
Leivo helppotekoinen ja herkullinen raparperipiiras jälkiruoaksi tai kahvipöytään! Kevään ensimmäiset raparperit ovat ihania, mutta onneksi kauppojen pakastealtaista raparperia löytyy läpi vuoden. Leivo kesä pöytään!
Pohja: |
|
200 g |
Digestive-keksejä
|
1/2-3/4 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Lisäksi: |
|
2 rkl |
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
|
1-2 kpl |
raparperinvartta viipaleina
|
1/2 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1/2 tl |
kanelia
|
300 g |
vanilja- tai kookosrahkaa
|
2 kpl |
munaa
|
1/2 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Koristeluun: |
|
mansikoita
|
Valmistusohje
Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi. Voit nuijia ne pussissa myös lihanuijan avulla.
Lisää joukkoon rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan tai pyöreään, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan vuoan pohjalle. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Paloittele raparperi viipaleiksi.
Kuumenna sitruunarypsiöljy kasarissa ja lisää raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes raparperi pehmenee.
Levitä raparperiseos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita vanilja- tai kookosrahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä piiras. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla mansikoilla.