Raparperi-rahkapiiras

6-8

Arvostele resepti

Helppotekoinen ja herkullinen raparperi-rahkapiiras koristeltuna tuoreilla mansikoilla ja muutama raparperin varsi

Leivo helppotekoinen ja herkullinen raparperipiiras jälkiruoaksi tai kahvipöytään! Kevään ensimmäiset raparperit ovat ihania, mutta onneksi kauppojen pakastealtaista raparperia löytyy läpi vuoden. Leivo kesä pöytään!

Pohja:

200 g
Digestive-keksejä
1/2-3/4 dl
Keiju rypsiöljyä

Lisäksi:

2 rkl
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
1-2 kpl
raparperinvartta viipaleina
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kanelia
300 g
vanilja- tai kookosrahkaa
2 kpl
munaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Koristeluun:

mansikoita

Valmistusohje

Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi. Voit nuijia ne pussissa myös lihanuijan avulla.
Lisää joukkoon rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan tai pyöreään, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan vuoan pohjalle. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.

Paloittele raparperi viipaleiksi.

Kuumenna sitruunarypsiöljy kasarissa ja lisää raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes raparperi pehmenee.

Levitä raparperiseos esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita vanilja- tai kookosrahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.

Jäähdytä piiras. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele tuoreilla mansikoilla.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta