Rapeat kesäkurpitsapihvit, couscousia ja tsatsikimajoneesi
Rapeat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti ja paistuvat ihanan rapeiksi rypsiöljyssä pannulla. Lisukkeeksi sopii hyvin yrttiöljyllä maustettu couscous ja majoneesiin valmistettu tsatsiki.
Tsatsiki |
|
1/2 |
kurkku
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
2 dl |
majoneesia
|
1/2 tl |
suolaa
|
2 rkl |
sitruunamehua
|
Kesäkurpitsapihvit |
|
1 |
kesäkurpitsa
|
1/4 dl |
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
1 dl |
vehnäjauhoja
|
1 |
kananmuna
|
1 dl |
korppujauhoja
|
paistamiseen Keiju rypsiöljyä
|
|
Couscous |
|
5 dl |
vettä
|
1 tl |
suolaa
|
1/2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
5 dl |
couscousta
|
Valmistusohje
Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste raasteesta pois siivilässä. Hienonna valkosipuli. Sekoita kurkku ja valkosipuli majoneesin joukkoon ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla. Anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.
Siivuta kesäkurpitsat noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Mausta siivut yrttiöljyllä ja suolalla. Anna maustua vähintään tunti. Valuta ylimääräinen öljy pois siivilässä ja jauhota vehnäjauhoilla. Kasta jauhotetut kurpitsasiivut kananmunaan ja jauhota korppujauhoilla. Paista rapeiksi pihveiksi rypsiöljyssä.
Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää joukkoon yrttiöljy. Lisää couscous ja kypsennä kannella peitettynä pois liedeltä muutaman minuutin ajan. Sekoita couscous irtonaiseksi. Tarjoile couscous kesäkurpitsapihvien ja tsatsikin kera.