Rapsakat tippaleivät siman kaveriksi

useita kymmeniä koosta riippuen

Arvostele resepti

Tippaleivät tarjoiluastialla ja kaksi lasillista vapun sesonkijuomaa simaa

Vapun juhlapöydän tähtiä ovat tietysti tippaleivät, joita ilman vappu ei tunnu vapulta. Vaikka tippaleipiä voi nauttia milloin tahansa, ne yhdistetään aina kiinteästi osaksi vapun juhlintaa. Tämä herkkuresepti tarjoaa helpon tavan valmistaa näitä perinteisiä herkkuja. Kädenlämpöinen maito, hiiva, kananmunat, sokeri ja vehnäjauhot sekoitetaan yhteen ja annetaan taikinan kohota. Taikina pursotetaan kuumassa rypsiöljyssä rihmoiksi, jotka valutaan ja siivilöidään tomusokerin päälle. Siinä yksinkertaisuudessaan kaikki. Valmistus on hauskaa ja lopputulos taatusti herkullinen! Tutustu tarkemmin tippaleipäohjeeseen ja muihin vapun herkkuresepteihin, ja valmistaudu ilahduttamaan läheisiäsi näillä ihanilla herkuilla vapun juhlapöydässä!

Taikina

5 dl
maitoa
20 g
hiivaa
2
kananmunaa
1 rkl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja
Paistamiseen 1 litra Keiju-rypsiöljyä
Pinnalle tomusokeria

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa.
  2. Liuota joukkoon hiiva.
  3. Riko joukkoon kananmunat ja lisää sokeri ja vehnäjauhot.
  4. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
  5. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä.
  6. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja pursota taikinasta rihmoja öljyyn.
  7. Nosta tippaleivät valumaan talouspaperin päälle.

Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeria.

HUOM!

Tippaleipätakinassa on hiivaa, mutta valmistus on hyvin samanlainen kuin churroissa, taikina lasketaan öljyyn pursottimella. Valmistus on myös äärimmäisen hauskaa, sillä taiteilijahan saa itse päättää, minkä malliseksi tippaleivän pursottaa.

 

 

<!–

Lue lisää Öljyakatemiasta

–>