Rapuquiche

1h 15 min
8

Arvostele resepti

Rapuquiche

Ranskalaisesta keittiöstä tuttu quiche-piirakka sopii mainiosti arjen lounaaksi tai välipalaksi, mutta se on myös erinomainen suolainen piirakka juhliin. Tämän ranskalaisen piirakan voi nauttia yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Jättiravut voi hyvin korvata myös katkaravuilla.

Piirakkapohja

1 pkt
(380 g) valmista suolaista maidotonta piirakkataikinaa
1 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä voiteluun

Piirakan täyte

2 rkl
Keiju rypsiöljyä
1
purjon valkoinen osa (n. 400 g) suikaloituna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pkt
(70 g) pinaattia
200 g
jättiravun pyrstöjä
1
sitruunan kuori raastettuna
0,33 tl
cayennepippuria
1.5 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 ruukkua
lehtipersiljaa hienonnettuna
120 g
Keiju Valkosipulilevitettä
4
kananmunaa

Valmistusohje

  1. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) Keiju Valkosipulilevitteellä. Paina piirakkataikina tasaisesti vuokaan ja paista taikinaa 170-asteisessa uunissa noin 15–20 minuutin ajan.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle öljy. Kuullota purjoa ja valkosipulia öljyssä noin 5 minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon pinaatti, ravut, sitruuna, mausteet ja lehtipersilja.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa vispilällä Valkosipulilevite ja kananmunat. Lisää joukkoon purjo-rapuseos. Kaada täyte esipaistetun piirakkavuoan päälle ja paista uunissa 170-asteessa 20–25 minuuttia.
  4. Tarjoile rapu quiche esimerkiksi salaatin kanssa.