Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
Rapuquiche
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/bunge/static/img/icons/recipe/time-icon.png)
1h 15 min
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/bunge/static/img/icons/recipe/person-icon.png)
8
![Rapuquiche](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/3669fd8fb9de7f637c8628b697f1cd12c383_00000000000000000.jpg)
Ranskalaisesta keittiöstä tuttu quiche-piirakka sopii mainiosti arjen lounaaksi tai välipalaksi, mutta se on myös erinomainen suolainen piirakka juhliin. Tämän ranskalaisen piirakan voi nauttia yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Jättiravut voi hyvin korvata myös katkaravuilla.
Piirakkapohja |
|
1 pkt |
(380 g) valmista suolaista maidotonta piirakkataikinaa
|
1 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä voiteluun
|
Piirakan täyte |
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 |
purjon valkoinen osa (n. 400 g) suikaloituna
|
1 |
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
1 pkt |
(70 g) pinaattia
|
200 g |
jättiravun pyrstöjä
|
1 |
sitruunan kuori raastettuna
|
0,33 tl |
cayennepippuria
|
1.5 tl |
suolaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 ruukkua |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
120 g |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
4 |
kananmunaa
|
Valmistusohje
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) Keiju Valkosipulilevitteellä. Paina piirakkataikina tasaisesti vuokaan ja paista taikinaa 170-asteisessa uunissa noin 15–20 minuutin ajan.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle öljy. Kuullota purjoa ja valkosipulia öljyssä noin 5 minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon pinaatti, ravut, sitruuna, mausteet ja lehtipersilja.
- Sekoita erillisessä kulhossa vispilällä Valkosipulilevite ja kananmunat. Lisää joukkoon purjo-rapuseos. Kaada täyte esipaistetun piirakkavuoan päälle ja paista uunissa 170-asteessa 20–25 minuuttia.
- Tarjoile rapu quiche esimerkiksi salaatin kanssa.