Rapuvartaat ja marinoitu kurkku-pinaattisalaatti

aktiivinen 1 h, passiivinen 2 h
4

Arvostele resepti

Rapuvartaat ja marinoitu kurkku-pinaattisalaatti

Vartaat grillissä on melkein yhtä varma kesän merkki kuin pääskysten saapuminen, ja kun vartaista puhutaan, varsinainen hitti ovat rapuvartaat kesäperunoiden kera. Grillissä valmistetut jättikatkaravut ja perunat ovat täydellinen yhdistelmä. Vartaat maistuvat erinomaisesti salaatin kanssa, jossa yhdistyvät etikkaiset mummonkurkut ja makeat kesän mustikat. Tämä laktoositon, maidoton, kananmunaton, gluteeniton, pähkinätön ja soijaton grilliherkku sopii monenlaisiin ruokavalioihin. Tarjoile vartaat perunoiden ja raikkaan kurkku-pinaattisalaatin kanssa, viimeistele annos tuoreella tillillä ja nauti kesäpäivän herkkuhetkistä. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)

Mummonkurkut

0.5 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
1.5 dl
vettä
1 rkl
hienonnettua tuoretta tilliä
1
kurkku

Rapuvartaat

400 g
keitettyä kesäperunaa
400 g
jättiravunpyrstöjä
0.5 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
8
varrastikkua
1 tl
suolaa

Salaatti

100 g
salaatti
2
jääsalaattia
3 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0.5
sitruunan mehu
200 g
mustikoita
tuoretta tilliä

Valmistusohje

  1. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi.
  2. Jäähdytä lientä hieman ja lisää joukkoon hienonnettu tilli ja siivutettu kurkku.
  3. Anna kurkkujen maustua vähintään kaksi tuntia.
  4. Keitä kesäperunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi.
  5. Laita varrastikkuihin vuorotellen perunaa sekä rapuja ja valele vartaat öljyllä ennen grillaamista.
  6. Grillaa vartaita molemmin puolin noin 3-5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
  7. Kokoa salaatti pinaatista ja revitystä jääsalaatista. Lisää joukkoon öljy ja sitruunamehu. Lisää salaattiin mummonkurkut, mustikat ja tuoretta tilliä.
  8. Tarjoile vartaat perunoiden sekä raikkaan kurkku-pinaattisalaatin kanssa ja viimeistele annos tuoreella tillillä.