Ruisahvenet & grillattu perunasalaatti
Ahvenet: |
|
500 g |
ahvenfileitä (keskiruoto poistettuna)
|
n. 2-3 dl |
ruiskorppujauhoa (valmista ruiskorppujauhot kuivatusta ruisleivästä raastinta, kahvimyllyä tai blenderiä käyttäen)
|
suolaa ja mustapippuria
|
|
Grillattu perunasalaatti: |
|
400 g |
suolavedessä kypsäksi keitettyä siikli-perunaa
|
2 kpl |
hunajanaurista kuorittuna ja lohkoiksi leikattuna
|
12 kpl |
retiisejä
|
4 vartta |
kevätsipulia
|
kourallinen pinaattia
|
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
|
Suolaa & mustapippuria
|
Valmistusohje
Leivitä ahvenfileet ruiskorppujauhoissa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lämmitä grilli keskilämmölle ja voitele grillin tasoparila Keiju sitruuna rypsiöljysprayllä. Paista ahvenfileitä molemmin puolin noin 2-3 minuuttia.
Ryöppää hunajanauriit noin 3 minuuttia ja retiisit 1 minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Valuta. Leikkaa kevätsipuleista noin 10-15 cm paloja. Lämmitä grillin tasoparila kuumaksi ja suihkauta Keiju sitruunarypsiöljy sprayta parilan pintaan. Asettele perunat, nauriit, retiisit sekä kevätsipulit kypsymään grilliin. Grillaa molemmin puolin kunnes kasviksissa ja perunoissa on reilusti väriä. Nosta perunasalaatin ainekset kulhoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää pinaatti ja sekoita tasaiseksi. Voit viimeistellä salaatin pirskottamalla Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä salaatin joukkoon.
Tarjoile ahvenet sekä grillattu perunasalaatti tillimajoneesin kera.