Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Sadonkorjuukeitto
45 min
4
Ihana ja ruokaisa sadonkorjuukeitto on läpileikkaus sesongin parhaista raaka-aineista. Värikkäät sadonkorjuun kasvikset ja juurekset luovat herkullisen kokonaisuuden tuomaan kaivattua lämpöä viileneviin syksyn päiviin ja iltoihin. Tärkeää sadonkorjuukeiton valmistuksessa on lisätä raaka-aineita kuumaan liemeen vaiheittain, jotta valmiissa, terveellisessä keitossa kasviksissa on oikeat kypsyydet. Voit halutessasi lisätä joukkoon lisää kauden vihanneksia, kuten kaaleja ja sieniä.
Aineosat |
|
2 rkl |
Keiju Merisuola -levitettä
|
1,5 rkl |
tomaattipyreetä
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
2 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
4 cm |
pala inkivääriä hienonnettua
|
2 tl |
korianterinsiementä jauhettuna
|
2 tl |
kuivattua oreganoa
|
1,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
2,5 tl |
suolaa
|
3 |
laakerinlehteä
|
1,2 l |
kasvislientä
|
4 |
isoa perunaa paloiteltuna
|
3 |
porkkanaa paloiteltuna
|
1 |
pieni myskikurpitsa (600–700 g) paloiteltuna
|
1 |
parsakaali paloiteltuna
|
70 g |
tuoretta pinaattia
|
150 g |
neula- tai vahapapuja
|
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa hienonnettuna
|
|
Keiju Merisuola -levitettä viimeistelyyn
|
Valmistusohje
- Kuumenna levite kattilassa. Lisää kattilaan tomaattipyree, sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota aineksia noin 3 minuutin ajan.
- Lisää joukkoon mausteet, suola, laakerinlehdet ja kasvisliemi. Anna liemen kiehahtaa.
- Lisää kattilaan perunat sekä porkkanat ja anna kypsyä noin 3 minuutin ajan.
- Lisää kurpitsat ja kypsennä 7–10 minuutin ajan, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa jäljellä.
- Lisää lopuksi joukkoon parsakaalit, pinaatti sekä pavut ja hauduta 3–5 minuutin ajan.
- Viimeistele sadonkorjuukeitto hienonnetuilla tuoreilla yrteillä sekä nokareella kasvisrasvalevitettä.