Sadonkorjuukeitto

45 min
4

Arvostele resepti

Sadonkorjuukeitto

Ihana ja ruokaisa sadonkorjuukeitto on läpileikkaus sesongin parhaista raaka-aineista. Värikkäät sadonkorjuun kasvikset ja juurekset luovat herkullisen kokonaisuuden tuomaan kaivattua lämpöä viileneviin syksyn päiviin ja iltoihin. Tärkeää sadonkorjuukeiton valmistuksessa on lisätä raaka-aineita kuumaan liemeen vaiheittain, jotta valmiissa, terveellisessä keitossa kasviksissa on oikeat kypsyydet. Voit halutessasi lisätä joukkoon lisää kauden vihanneksia, kuten kaaleja ja sieniä.

Aineosat

2 rkl
Keiju Merisuola -levitettä
1,5 rkl
tomaattipyreetä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 cm
pala inkivääriä hienonnettua
2 tl
korianterinsiementä jauhettuna
2 tl
kuivattua oreganoa
1,5 tl
rouhittua mustapippuria
2,5 tl
suolaa
3
laakerinlehteä
1,2 l
kasvislientä
4
isoa perunaa paloiteltuna
3
porkkanaa paloiteltuna
1
pieni myskikurpitsa (600–700 g) paloiteltuna
1
parsakaali paloiteltuna
70 g
tuoretta pinaattia
150 g
neula- tai vahapapuja
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa hienonnettuna
Keiju Merisuola -levitettä viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Kuumenna levite kattilassa. Lisää kattilaan tomaattipyree, sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota aineksia noin 3 minuutin ajan.
  2. Lisää joukkoon mausteet, suola, laakerinlehdet ja kasvisliemi. Anna liemen kiehahtaa.
  3. Lisää kattilaan perunat sekä porkkanat ja anna kypsyä noin 3 minuutin ajan.
  4. Lisää kurpitsat ja kypsennä 7–10 minuutin ajan, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Lisää lopuksi joukkoon parsakaalit, pinaatti sekä pavut ja hauduta 3–5 minuutin ajan.
  6. Viimeistele sadonkorjuukeitto hienonnetuilla tuoreilla yrteillä sekä nokareella kasvisrasvalevitettä.