Satay-nuudelikeitto

25 min
4

Arvostele resepti

Satay-nuudelikeitto

Satay-nuudelikeiton voi valmistaa mistä tahansa nuudeleista. Tämän helpon nuudelikeiton reseptiin valitut riisinuudelit kypsyvät nopeasti ja tekevät annoksesta gluteenittoman. Voit korvata kanaliemen kasvisliemellä ja vaihtaa kananpalat tofuun, jolloin saat vegaanisen herkkuannoksen. Paistileikkeiden lisäksi voit käyttää kananuudelikeitossa myös esimerkiksi paistopisteen valmiiksi kypsennettyä kanaa.

Aineosat

1 prk
(210 g) valmista sataykastiketta
1 prk
(250 g) kookosmaitoa
1 l
kanalientä
3 rkl
soijakastiketta
0,5 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
400 g
maalaiskanan paistileikettä viipaloituna
1
chili hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
noin 3 cm
pala kuorittua inkivääriä hienonnettuna
2
suippopaprikaa suikaloituna
1 pkt
(150 g) riisinuudeleita
1
ruukku korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna sataykastike, kookosmaito, kanaliemi sekä soijakastike kattilassa ja sekoita huolellisesti.
  2. Lisää kuuman nesteen joukkoon kaikki muut ainekset riisinuudeleita ja korianteria lukuun ottamatta. Anna kiehua noin 8 minuutin ajan.
  3. Lisää joukkoon riisinuudelit, peitä kattila kannella ja nosta kattila sivuun liedeltä. Anna nuudelien hautua noin 3 minuutin ajan.
  4. Viimeistele satay-nuudelikeitto tuoreella korianterilla.