Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Satay-nuudelikeitto
25 min
4
Satay-nuudelikeiton voi valmistaa mistä tahansa nuudeleista. Tämän helpon nuudelikeiton reseptiin valitut riisinuudelit kypsyvät nopeasti ja tekevät annoksesta gluteenittoman. Voit korvata kanaliemen kasvisliemellä ja vaihtaa kananpalat tofuun, jolloin saat vegaanisen herkkuannoksen. Paistileikkeiden lisäksi voit käyttää kananuudelikeitossa myös esimerkiksi paistopisteen valmiiksi kypsennettyä kanaa.
Aineosat |
|
1 prk |
(210 g) valmista sataykastiketta
|
1 prk |
(250 g) kookosmaitoa
|
1 l |
kanalientä
|
3 rkl |
soijakastiketta
|
0,5 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
400 g |
maalaiskanan paistileikettä viipaloituna
|
1 |
chili hienonnettuna
|
2 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
noin 3 cm |
pala kuorittua inkivääriä hienonnettuna
|
2 |
suippopaprikaa suikaloituna
|
1 pkt |
(150 g) riisinuudeleita
|
1 |
ruukku korianteria hienonnettuna
|
Valmistusohje
- Kuumenna sataykastike, kookosmaito, kanaliemi sekä soijakastike kattilassa ja sekoita huolellisesti.
- Lisää kuuman nesteen joukkoon kaikki muut ainekset riisinuudeleita ja korianteria lukuun ottamatta. Anna kiehua noin 8 minuutin ajan.
- Lisää joukkoon riisinuudelit, peitä kattila kannella ja nosta kattila sivuun liedeltä. Anna nuudelien hautua noin 3 minuutin ajan.
- Viimeistele satay-nuudelikeitto tuoreella korianterilla.