Savuporopiirakka

noin 1 t
1 piirakka

Arvostele resepti

Savuporopiirakka

Taikina

100 g
Keiju Kaura -levitettä
2,5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

3 rkl
Keiju Kaura -levitettä
1/2
punasipuli
100 g
kylmäsavuporoleikkelettä
2
kananmunaa
200 g
kermaviiliä
140 g
piparjuurituorejuustoa
1/3 tl
mustapippurirouhetta
2 dl
mustaleima emmentalraastetta

Pinnalle

2 rkl
silputtua persiljaa

Valmistusohje

• Nypi Keiju Kaura ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa liikaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 20 min.

• Kuori ja silppua sipuli, kuullota hetki pannulla Keiju Kaurassa. Leikkaa kylmäsavuporo suikaleiksi. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä lusikalla. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

• Voitele uunivuoka ja kauli taikina pyöryläksi tai levitä se käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte taikinan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 35 min. Ripottele pinnalle persiljaa.