Keiju Kaura on maustaan tunnettu kaurajuoman ja kasviöljyn yhdistelmästä syntynyt palmuöljytön levite, joka maistuu parhaalta leivällä, mutta sopii erinomaisesti myös…
Lue lisää
Savuporopiirakka

noin 1 t

1 piirakka

Taikina |
|
100 g |
Keiju Kaura -levitettä
|
2,5 dl |
vehnäjauhoja
|
2 rkl |
kylmää vettä
|
Täyte |
|
3 rkl |
Keiju Kaura -levitettä
|
1/2 |
punasipuli
|
100 g |
kylmäsavuporoleikkelettä
|
2 |
kananmunaa
|
200 g |
kermaviiliä
|
140 g |
piparjuurituorejuustoa
|
1/3 tl |
mustapippurirouhetta
|
2 dl |
mustaleima emmentalraastetta
|
Pinnalle |
|
2 rkl |
silputtua persiljaa
|
Valmistusohje
• Nypi Keiju Kaura ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa liikaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 20 min.
• Kuori ja silppua sipuli, kuullota hetki pannulla Keiju Kaurassa. Leikkaa kylmäsavuporo suikaleiksi. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä lusikalla. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
• Voitele uunivuoka ja kauli taikina pyöryläksi tai levitä se käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte taikinan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 35 min. Ripottele pinnalle persiljaa.