Seesamlohipuikot ja parmesanmuusi

1 h
4:lle

Arvostele resepti

Seesamlohipuikot ja parmesanmuusi

Herkulliset kalapuikot valmistuvat lohifileestä. Fileepalat kuorrutetaan seesaminsiemenillä ja paistetaan rapeaksi pannulla rypsiöljyssä. Lohipuikot nautitaan yrttiöljyllä ja parmesanilla maustetun perunamuhennoksen kera.

Ainekset:

600 g
merilohta
1/4 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1 tl
suolaa
1 dl
seesaminsiemeniä
paistamiseen Keiju rypsiöljyä

Parmesanmuusi

1 kg
jauhoista perunaa
2 1/2 dl
maitoa
1 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
50 g
parmesanraastetta
1 tl
suolaa

Valmistusohje

Käsittele merilohi ruodottomaksi ja nahattomaksi ja leikkaa n. 1 cm x 10 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää palojen päälle yrttiöljyä ja suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä. Kierittele palat seesaminsiemenissä ja paista rapeaksi paistoöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja lisää joukkoon maitoa ja yrttiöljyä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon parmesanraaste ja mausta suolalla. Tarjoile muusi lohipuikkojen kera.