Seesamlohipuikot ja parmesanmuusi
1 h
4:lle
Herkulliset kalapuikot valmistuvat lohifileestä. Fileepalat kuorrutetaan seesaminsiemenillä ja paistetaan rapeaksi pannulla rypsiöljyssä. Lohipuikot nautitaan yrttiöljyllä ja parmesanilla maustetun perunamuhennoksen kera.
Ainekset: |
|
600 g |
merilohta
|
1/4 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
1 dl |
seesaminsiemeniä
|
paistamiseen Keiju rypsiöljyä
|
|
Parmesanmuusi |
|
1 kg |
jauhoista perunaa
|
2 1/2 dl |
maitoa
|
1 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
50 g |
parmesanraastetta
|
1 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Käsittele merilohi ruodottomaksi ja nahattomaksi ja leikkaa n. 1 cm x 10 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää palojen päälle yrttiöljyä ja suolaa. Anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä. Kierittele palat seesaminsiemenissä ja paista rapeaksi paistoöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja lisää joukkoon maitoa ja yrttiöljyä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon parmesanraaste ja mausta suolalla. Tarjoile muusi lohipuikkojen kera.