Siikaceviche ja tostadat

25 min
4

Arvostele resepti

Siikaceviche ja tostadat

Ceviche on eteläamerikkalainen ruoka, jossa kala raakakypsytetään limen hapolla, jolloin sen maku säilyy raikkaana ja eloisana. Siikacevichessä makuyhdistelmä on parhaimmillaan heti sekoittamisen jälkeen. Tarjoile ceviche rapean tostadan päällä – tostadat voi ostaa valmiina kaupasta, mutta ne on helppo valmistaa myös itse uppopaistamalla maissitortilloja Keiju rypsiöljyssä 180-asteisessa öljyssä noin minuutin ajan. Tostadojen rapeus ja cevichen kirpeys luovat yhdessä täydellisen makuelämyksen, joka vie hetkessä Etelä-Amerikan aurinkoisiin maisemiin.

Ceviche

300 g
ruodotonta ja nahatonta siikafileetä paloiteltuna
1
mieto chili viipaloituna
1
mango paloiteltuna
0,5 ruukkua
korianteria silputtuna
3 cm
pala inkivääriä hienonnettuna
2 tl
hunajaa
1,5 tl
suolaa
1
ison limen mehu puristettuna
0.75 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
10 kpl
tostadoja
1 prk
valmista guacamolea

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki cevichen ainesosat kulhossa sekaisin.
  2. Anna maustua noin 3 minuutin ajan.
  3. Tarjoile siikacecviche tostadojen päällä ja viimeistele guacamolella.