Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Siikaceviche ja tostadat
25 min
4
Ceviche on eteläamerikkalainen ruoka, jossa kala raakakypsytetään limen hapolla, jolloin sen maku säilyy raikkaana ja eloisana. Siikacevichessä makuyhdistelmä on parhaimmillaan heti sekoittamisen jälkeen. Tarjoile ceviche rapean tostadan päällä – tostadat voi ostaa valmiina kaupasta, mutta ne on helppo valmistaa myös itse uppopaistamalla maissitortilloja Keiju rypsiöljyssä 180-asteisessa öljyssä noin minuutin ajan. Tostadojen rapeus ja cevichen kirpeys luovat yhdessä täydellisen makuelämyksen, joka vie hetkessä Etelä-Amerikan aurinkoisiin maisemiin.
Ceviche |
|
300 g |
ruodotonta ja nahatonta siikafileetä paloiteltuna
|
1 |
mieto chili viipaloituna
|
1 |
mango paloiteltuna
|
0,5 ruukkua |
korianteria silputtuna
|
3 cm |
pala inkivääriä hienonnettuna
|
2 tl |
hunajaa
|
1,5 tl |
suolaa
|
1 |
ison limen mehu puristettuna
|
0.75 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
10 kpl |
tostadoja
|
1 prk |
valmista guacamolea
|
Valmistusohje
- Sekoita kaikki cevichen ainesosat kulhossa sekaisin.
- Anna maustua noin 3 minuutin ajan.
- Tarjoile siikacecviche tostadojen päällä ja viimeistele guacamolella.