Sitrushedelmillä maustettua sinappi-vinegrettiä
15 min
6
Sitrushedelmillä maustettu vinegretti soveltuu erinomaisesti salaattien kastikkeeksi. Voit myös halutessasi marinoida sillä raakaa kalaa. Sitrushedelmiä voit vaihtaa myös mieltymystesi mukaan, kokeile esimerkiksi veriappelsiinia tai greippiä.
Ainekset: |
|
1 |
mandariinin mehu ja kuori raastettuna
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
1 |
limen mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 dl |
soijaa
|
1 rkl |
dijon-sinappia
|
0,5 dl |
juoksevaa hunajaa
|
1 dl |
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
|
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
Pese kaikki sitrushedelmät. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista niistä raastamisen jälkeen mehu. Yhdistä mehu sekä kuoret kulhoon ja lisää joukkoon soija, sinappi ja hunaja. Sekoita ainekset vispilällä sekaisin ja lisää rypsiöljy joukkoon ohuena nauhana. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella. Öljyn lisäämisen jälkeen rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista vinegretin maku. Jos se on liian hapokasta, lisää hunajaa, jos taas liian makeaa lisää limen tai sitruunan mehua.