Sitruuna-marenkipiiras
Pohja |
|
175 g |
Keiju juoksevaa
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 ½ dl |
sokeria
|
Täyte |
|
1 |
sitruunan mehu
|
1 |
sitruunan raastettu kuori
|
4 |
munankeltuaista
|
1 |
kokonainen (keltuainen + valkuainen) kananmuna
|
100 g |
Keiju juoksevaa
|
3 dl |
tomusokeria
|
Marenki |
|
4 |
munanvalkuaista
|
2 dl |
sokeria
|
Valmistusohje
24 cm:n irtopohjavuokaan tehtynä
Periamerikkalainen leivonnainen on koostumukseltaan kevyt sitruuna-marenkipiiras, joka yhdistää keskenään makeuden ja sitruunan kirpeyden. Sitruuna-marenkipiiras koostuu rapsakasta vehnäpohjasta, keltaisesta sitruunatäytteestä ja vaaleasta marenkikuorrutuksesta.
Vatkaa keskenään Keiju Juokseva, vehnäjauhot ja sokeri.
Painele taikina leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 250 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuutin ajan.
Valmista täyte raastamalla sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita mehuun raastettu sitruunan kuori, munankeltuaiset, kananmuna, Keiju Juokseva ja tomusokerit.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Paista, kunnes täyte on hyytynyt.
Valmista marenki vatkaamalla keskenään munanvalkuaiset ja sokeri. Kaada marenki hyytyneen täytteen päälle ja paista piirasta, kunnes marenki on saanut hennon ruskean sävyn.