Sitruuna-marenkipiiras

Arvostele resepti

Suussasulava sitruuna-marenkipiiras valmiiksi leikattuna hopeisella tarjoilualustalla

Pohja

175 g
Keiju juoksevaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria

Täyte

1
sitruunan mehu
1
sitruunan raastettu kuori
4
munankeltuaista
1
kokonainen (keltuainen + valkuainen) kananmuna
100 g
Keiju juoksevaa
3 dl
tomusokeria

Marenki

4
munanvalkuaista
2 dl
sokeria

Valmistusohje

24 cm:n irtopohjavuokaan tehtynä

Periamerikkalainen leivonnainen on koostumukseltaan kevyt sitruuna-marenkipiiras, joka yhdistää keskenään makeuden ja sitruunan kirpeyden. Sitruuna-marenkipiiras koostuu rapsakasta vehnäpohjasta, keltaisesta sitruunatäytteestä ja vaaleasta marenkikuorrutuksesta.

Vatkaa keskenään Keiju Juokseva, vehnäjauhot ja sokeri.
Painele taikina leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 250 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuutin ajan.
Valmista täyte raastamalla sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita mehuun raastettu sitruunan kuori, munankeltuaiset, kananmuna, Keiju Juokseva ja tomusokerit.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Paista, kunnes täyte on hyytynyt.
Valmista marenki vatkaamalla keskenään munanvalkuaiset ja sokeri. Kaada marenki hyytyneen täytteen päälle ja paista piirasta, kunnes marenki on saanut hennon ruskean sävyn.