Sitruunainen jättikatkarapupasta

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Sitruunainen jättikatkarapupasta

Kesäisen herkullinen lempeästi sitruunainen äyriäispasta.

Raaka-aineet

400 g
kuorettomia jättikatkarapuja (pakaste)
3
valkosipulin kynttä
1 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljy
1/2 tl
sormisuolaa
1/2 tl
mustapippuria myllystä
2-3
kevätsipulinvartta
400 g
hyvää spagettia (esim. Rummo)
1 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljy
kourallinen sinimailasen ituja
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin.
Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne öljyn joukkoon.
Kumoa ravut laakealle lautaselle ja kaada päälle öljy.
Lisää myös suola ja pippuri. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa ½ tuntia.
Grillaa tai paista ravut parilapannulla.

Suikaloi kevätsipulin varret.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon ravut, idut, sitruunaöljy sekä kevätsipuli.
Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta